PeristeriNews.gr
Οικονομία

Πρόστιμα σε γιατρούς του ΕΣΥ για φοροδιαφυγή


«Έπεσαν» οι πρώτες «καμπάνες» του ΣΔΟΕ σε γιατρούς που εντοπίστηκαν να φοροδιαφεύγουν και η αρμόδια διεύθυνση του Ελεγκτικού Μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών επέβαλε τα πρώτα πρόστιμα.

«Έπεσαν» οι πρώτες «καμπάνες» του ΣΔΟΕ σε γιατρούς που εντοπίστηκαν να φοροδιαφεύγουν και η αρμόδια διεύθυνση του Ελεγκτικού Μηχανισμού του υπουργείου Οικονομικών επέβαλε τα πρώτα πρόστιμα, ενώ την περίοδο αυτή ελέγχονται περισσότερες από 200 υποθέσεις.

Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, εντοπίστηκαν γιατροί του ΕΣΥ, οι οποίοι παίρνουν μισθό που δεν ξεπερνούν τα 2.500 ευρώ μηνιαίως, να έχουν τραπεζικές καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τρεις στους δέκα γιατρούς, που βρίσκονται στις υψηλότερες θέσεις της ιεραρχίας του ΕΣΥ, εμφανίζονται να έχουν καταθέσεις άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Επίσης, τσουχτερά πρόστιμα επιβλήθηκαν και σε ιδιώτες γιατροί, οι οποίοι φοροδιαφεύγουν.

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η περίπτωση οδοντιάτρου, στο Κολωνάκι, στον οποίο επεβλήθη πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ, καθώς δήλωνε εισόδημα μόλις 25 χιλιάδες ευρώ, ενώ στον τραπεζικό του λογαριασμό βρέθηκαν 2 εκατ. ευρώ.

Επίσης το ΣΔΟΕ επέβαλε πρόστιμο 3,7 εκατ. ευρώ σε καρδιοχειρουργό, ο οποίος δήλωνε 35.000 ετήσιο εισόδημα, ενώ στον τραπεζικό του λογαριασμό βρέθηκαν 5 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ έχουν μπει και υποθέσεις φοροδιαφυγής δικηγόρων, συμβολαιογράφων και μηχανικών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Καταφθάνει ο λογαριασμός του νέου ΕΝΦΙΑ

Peristeri News

Πότε και πόσο αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα

Peristeri News

Στο 2,9% υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment