PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πληροφορίες για 150 κρούσματα στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι


Εσπευσμένα στο Κρανίδι Αργολίδας μετέβη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, όπου υπάρχουν πληροφορίες για 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη δομή φιλοξενίας προσφύγων.

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού, ό,τι πρέπει να γίνει θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο» είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος μετέβη στην περιοχή λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στο ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή μεταναστών, όπου έχουν εντοπιστεί τα κρούσματα κορωνοϊού και βρίσκεται σε καραντίνα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας συνοδεύεται από τον γενικό γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου Εμμανουήλ Λογοθέτη και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, καθώς και κλιμάκιο της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Ερμιόνης στο Κρανίδι με την συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, προκειμένου να γίνει η εκτίμηση της κατάστασης και θα ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα.

Στα κρούσματα στο Κρανίδι αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. «Είναι αρκετά αυξημένα τα κρούσματα, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σφραγίσουμε την περιοχή από τη διασπορά του ιού. Το σχέδιο είναι σε εξέλιξη», δήλωσε ο κ. Πέτσας.

Σε μίνι καραντίνα ο δήμος- Ασυμπτωματικοί οι 150 θετικοί στον Covid19

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά με τις τοπικές αρχές στο Κρανίδι, όπου είχε σημάνει συναγερμός ύστερα από τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων σε δομή φιλοξενίας μεταναστών.

O κ. Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε ότι έχουμε 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε σύνολο 497 δειγμάτων. Πρόκειται για 148 φιλοξενούμενους, μία εργαζομένη και ένα στέλεχος της δομής. Είναι όλοι ασυμπτωματικοί.

Η δομή μπαίνει σε στεγανοποίηση και ο δήμος σε συνεργασία με την περιφέρεια έχει αναλάβει το κομμάτι της τροφοδοσίας και του υγειονομικού εξοπλισμού. Σε ολόκληρο το δήμο θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 το βράδυ έως τις 08:00 το πρωί και αναστέλλεται η λειτουργία λαϊκών αγορών για 14 ημέρες.

Όλοι οι ηλικιωμένοι καλούνται να μείνουν στο σπίτι τους για το διάστημα αυτό για προληπτικούς λόγους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μάστιγα η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα

Peristeri News

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Απροσπέλαστο το κέντρο την Κυριακή

Peristeri News

Ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτη τσάντα δίπλα στο Πολυτεχνείο

Peristeri News

Leave a Comment