PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Παρουσίαση του βιβλίου «Μια Ζωή σαν Ring» του Ολυμπιονίκη Γ. Στεφανόπουλου (video)


Το «παρών» έδωσαν σ’ αυτήν τη ξεχωριστή εκδήλωση αιρετοί του Περιστερίου, αθλητές, προπονητές, καλλιτέχνες, παράγοντες του αθλητισμού κ.α.

Ο Δήμος Περιστερίου και η αθλητική κοινότητα της χώρας τίμησε ένα ζωντανό θρύλο, τον Περιστεριώτη Ολυμπιονίκη της πυγμαχίας Γιώργο Στεφανόπουλο, με αφορμή την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Μια Ζωή σαν Ring».

Στο κατάμεστο πολιτιστικό – συνεδριακό κέντρο του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου στις 20 Μαΐου 2011, ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης στο χαιρετισμό του, τόνισε ότι η πόλη του έχει συνδέσει το όνομά της με το Ολυμπιακό Άθλημα της πυγμαχίας, αφού εδώ στεφανώθηκαν οι Πυγμάχοι της Ολυμπιάδας του 2004.

Για το Γιώργο Στεφανόπουλο υπογράμμισε ότι είναι ένας αθλητής από τα σπλάχνα της πόλης, που τίμησε και τη χώρα μας και την πόλη μας με τις επιτυχίες του. Ο κ. Παχατουρίδης αποκάλυψε ότι στο στάδιο της Ολυμπιακής Πυγμαχίας του 2004 στην πόλη του Περιστερίου θα δοθεί το όνομά του, που ως ανεξίτηλος φάρος θα θυμίζει τα επιτεύγματά του σε όλους.

Για το βιβλίο «Μια Ζωή σαν Ring», ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι: «Δεν έχει την προστατευτική κάσκα ούτε τα πυγμαχικά γάντια, που αμβλύνουν την ένταση των κτυπημάτων! Νοιώθεις όμως την δύναμη που το διαπνέει και ίσως γι’ αυτό σε συνεπαίρνει με το πάθος που ξεχειλίζει από τις σελίδες του.

Μπορεί ίσως και να προκαλεί, γιατί θέτει τον δάκτυλο «επί τον τύπον των ήλων» σε κάθε ζήτημα που απασχόλησε τον Ολυμπιονίκη μας στη μέχρι σήμερα πορεία του, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ειλικρίνειά του. Το βεβαιώνουν όλοι όσοι τον γνώρισαν, αλλά και όσοι από εμάς εξακολουθούμε να είμαστε φίλοι του».

Οι ομιλητές, ο Πρόεδρος των Ολυμπιονικών Ελλάδας Γ. Σιγάλας, οι Δημοσιογράφοι Χρ. Αθανασόπουλος και Αντ. Πανούτσος, ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Γ. Χαλκίδης, οι Προπονητές της Πυγμαχίας Λ. Λειβάδης και Στ. Κούρκουλας, ανέφεραν ότι εκτός από τη μεγάλη του αθλητική πορεία, είναι πάνω απ’ όλα ένας καλός χαρακτήρας και οικογενειάρχης.

Τέλος, συγκινημένος ο κ. Στεφανόπουλος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, ιδιαίτερα τον φίλο του τον Δήμαρχο Περιστερίου και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μ. Τσιώτα – Μάρκου για την άψογη διοργάνωση της τιμητικής βραδιάς.

Το «παρών» έδωσαν σ’ αυτήν τη ξεχωριστή εκδήλωση αιρετοί του Περιστερίου, αθλητές, προπονητές, καλλιτέχνες, παράγοντες του αθλητισμού κ.α.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Ατρόμητου στα playouts

Peristeri News

Δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό το Περιστέρι (vid)

Peristeri News

Έφυγε με το βαθμό από τα Γιάννενα ο Ατρόμητος

Peristeri News

Leave a Comment