PeristeriNews.gr
Πολιτική

Παπούλιας: Ελλάδα ελεύθερη από κηδεμονίες


Την ανάγκη αλληλεγγύης και εθνικής ενότητας υπογράμμισε, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας που έδωσε το παρών στην στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας, όπου και φέτος, λόγω της κρίσης, συμμετείχαν μόνο πεζοπόρα τμήματα.

Την ανάγκη αλληλεγγύης και εθνικής ενότητας υπογράμμισε, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας που έδωσε το παρών στην στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας, όπου και φέτος, λόγω της κρίσης, συμμετείχαν μόνο πεζοπόρα τμήματα.

Είναι μια ημέρα μνήμης, μια περίλαμπρη ημέρα ενός λαμπρού σταθμού της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μετά την παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

«Ο ελληνικός λαός ξεσηκώθηκε άοπλος, με μόνο όπλο το πάθος για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της πατρίδας. Και κέρδισε αυτόν τον δύσκολο και σκληρό αγώνα. Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής και σεβασμού απόλυτου στους αγωνιστές και τους νεκρούς εκείνου του Αγώνα», συμπλήρωσε ο κ. Παπούλιας.

Αναφερόμενος στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «σήμερα πάλι ο ελληνικός λαός αγωνίζεται σκληρά για να ξεπεράσει μια μεγάλη κρίση».

«Χρειαζόμαστε τις αρετές εκείνων που πολέμησαν τότε. Την αυταπάρνηση, τον άδολο πατριωτισμό και επειδή πάντοτε έδειξε ο ελληνικός λαός ότι διαθέτει αυτές τις αρετές, και σήμερα με όπλο ακριβώς αυτές τις αρετές θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση, για να χαρούμε μια πατρίδα και μια Ελλάδα που θα είναι ελεύθερη από κηδεμονίες και να ζήσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας σε μια καλύτερη πατρίδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εκτός του κ. Παπούλια, την παρέλαση παρακολούθησαν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρ. Νιώτης, ο αρχιεπίσκοπος Αθήνων Ιερώνυμος, ο Ευ. Μεϊμαράκης ως εκπρόσωπος της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης και οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας, Χρ. Σαρτζετάκης και Κ. Στεφανόπουλος.

«Ημέρες σαν και αυτή πρέπει να μας προβληματίζουν για να επιτύχουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανόρθωση της οικονομίας και να αναδείξουμε την Ελλάδα σε φάρο σταθερότητας και ειρήνης σε μια περιοχή που είναι ιδιαίτερα ταραγμένη και επικίνδυνη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος. Οπως είπε, «χρειάζεται σοβαρότητα, συνέπεια και αποτελεσματικότητα.

«Η σημερινή ημέρα μας καλεί όλους να επιδείξουμε πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης. Με αυτοπεποίθηση, οι Έλληνες θα ξεπεράσουμε και τις σημερινές δυσκολίες. Είναι χρέος όλων μας να σταθούμε αντάξιοι των αγώνων και των μηνυμάτων που μας στέλνουν οι ήρωες του 21», είπε ο Γρ. Νιώτης, αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου.

«Είναι ημέρα περισυλλογής, ημέρα ιστορικής μνήμης. Σήμερα ξαναθυμίζουμε ότι όταν υπάρχουν οι ηγεσίες που μπορούν να εμπνέουν τους Έλληνες, να τους δημιουργούν πρότυπα, ιδανικά, οράματα, αξίες, μπορούν πράγματι οι Έλληνες να μεγαλουργήσουν», παρατήρησε ο Β. Μεϊμαράκης. «Κυρίως», συμπλήρωσε, «όταν υπάρχουν ηγεσίες που τους ενώνουν και τους κάνουν να αισθάνονται τις δημιουργικές δυνάμεις που έχουν μέσα τους και μπορούν να τις αναπτύξουν». Ο κ. Μεϊμαράκης εξήρε τους άνδρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων, οι οποίοι «δεν πτοούνται από απαξιωτικούς και περιφρονητικούς, πολλές φορές, χαρακτηρισμούς» και ευχήθηκε «καλή επιτυχία στους στόχους που έχουμε βάλει για να επιτύχουμε στη σύνοδο κορυφής, η οποία είναι σε εξέλιξη».

«Εκατόν ενενήντα χρόνια σήμερα από την Εθνική Παλιγγενεσία υποχρεούται η Ελλάδα να ξαναγωνιστεί για τα ίδια ιδανικά, ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. «Τότε», συμπλήρωσε, «πολεμήσαμε εναντίον της Υψηλής Πύλης της Ανατολής, τώρα αγωνιζόμαστε εναντίον της υψηλής πύλης της Δύσης». «Χρειάζεται να επιστρατεύσουμε τη νοοτροπία του Κολοκοτρώνη και του Καραϊσκάκη και των άλλων ηρώων και να αποκρούσουμε τη νοοτροπία των “Νενέκων”», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης και κατέληξε: «Χρόνια πολλά στην Ελλάδα».

Μικροένταση πριν την παρέλαση

Ένταση επικράτησε στο Σύνταγμα λίγο πριν ξεκινήσει η στρατιωτική παρέλαση, όταν μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς που πωλούσαν ελληνικές σημαίες, φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα. Οι συμπλοκές δεν πήραν μεγάλη έκταση, καθώς άμεση ήταν η παρέμβαση της αστυνομίας που απώθησε τους επιτιθέμενους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

Leave a Comment