PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ο πνευματικός κόσμος ενάντια στην κρίση


Πρωτοβουλία για την «αφύπνιση της κοινωνίας ενάντια στα μέτρα που λαμβάνονται ερήμην μας» αναλαμβάνουν οι πανεπιστημιακοί.

Πρωτοβουλία για την «αφύπνιση της κοινωνίας ενάντια στα μέτρα που λαμβάνονται ερήμην μας» αναλαμβάνουν οι πανεπιστημιακοί. Της πρωτοβουλίας ηγείται το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο καλεί σε εκδήλωση στα Προπύλαια την Τρίτη στις 19:00. Κεντρικό σύνθημα: «Ο πνευματικός κόσμος ενάντια στην κρίση».

Στο πανεπιστήμιο έχει ξεκινήσει ήδη εδώ και καιρό η κινητοποίηση για την προετοιμασία της συγκέντρωσης, με στόχο να έχει τέτοιο όγκο ώστε να κλείσει η οδός Πανεπιστημίου.

Από τα Προπύλαια θα μιλήσουν ο πρύτανης του Ιδρύματος Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο Μίκης Θεοδωράκης, οι πανεπιστημιακοί Γιώργος Κασιμάτης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Νότης Μαριάς, Κώστας Μπέης και Κώστας Χρυσόγονος.

Η εκδήλωση υιοθετήθηκε και κατά την τελευταία συνάντηση των πρυτάνεων των πανεπιστημίων στην Θεσσαλονίκη, όπου και εκδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας, ειδικά για τα μέτρα που ακολουθούνται στην Παιδεία και την ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα.

Στην οργάνωσή της συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι από τις μεγάλες συνομοσπονδίες της χώρας (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ) αλλά και τις τρεις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ).

«Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ανταποκρινόμενο στον ηγετικό ρόλο του στην ελληνική κοινωνία ως του πιο ιστορικού ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας μας, οργανώνει ανοιχτή συγκέντρωση στα Προπύλαια την Τρίτη 31 Μαΐου στις 7 το βράδυ, με στόχο να διεγείρει τις συνειδήσεις των συμπολιτών μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη επιστολή που έστειλε στους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων της χώρας, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών.

«Εδώ και μήνες η ελληνική κοινωνία έχει βουλιάξει όχι μόνο στο χάος της οικονομικής εξαθλίωσης αλλά και στο σκοτάδι της άγνοιας για το τι συμβαίνει πράγματι στους κόλπους της, καθώς και για το τι απεργάζονται εκείνοι που είτε με την ψήφο του ελληνικού λαού, είτε ύστερα από πρόσκληση της ελληνικής πολιτείας εμφανίζονται ως σωτήρες της» τονίζει ο κ. Πελεγρίνης.

«Ο πνευματικός κόσμος της χώρας έχει χρέος να αναλάβει την πρωτοβουλία να οδηγήσει την κοινωνία έξω από το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται, αν δεν έχει ήδη καταλήξει σε αυτό», καταλήγει ο πρύτανης στην επιστολή του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνελήφθη 60χρονος για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών

Peristeri News

Μάστιγα η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα

Peristeri News

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Απροσπέλαστο το κέντρο την Κυριακή

Peristeri News

Leave a Comment