PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ο κορωνοϊός χτύπησε σχολεία στο Περιστέρι – Δυο κρούσματα


Ο κορωνοϊός χτύπησε σχολεία στο Περιστέρι αφού τις τελευταίες ώρες βρέθηκαν δυο κρούσματα σε δημοτικό και γυμνάσιο.

Λίγες μέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι η ανησυχία αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο αφού ένας εκπαιδευτικός και μια καθαρίστρια βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Τα κρούσματα είναι στο 30ο δημοτικό σχολείο και στο 16ο γυμνάσιο όπου θετικοί βρέθηκαν μια καθαρίστρια και ένας εκπαιδευτικός, αντίστοιχα.

Με την εύρεση των δυο κρουσμάτων ο Δήμος Περιστερίου προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου ενημερώνοντας τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Παιδείας.

Από την πρώτη στιγμή επισκέφθηκαν τα σχολεία και ενημερώθηκαν για τα κρούσματα τόσο ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Θεοδωράκος όσο και ο Αντιδήμαρχος Υγείας κ. Μπεκιάρης.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους και των δυο σχολικών μονάδων στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις επόμενες ώρες όλοι οι εκπαιδευτικοί του 30ου δημοτικού σχολείου Περιστερίου θα υποβληθούν σε covid-test στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου ενώ οι επόμενες ενέργειες αναμένονται από τον ΕΟΔΥ.

Το γεγονός ότι ένα εκ των δυο κρουσμάτων ήταν ασυμπτωματικό είναι αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους υπεύθυνους του ΕΟΔΥ που έχουν προχωρήσει σε ιχνηλάτηση.

Πάντως το μόνο βέβαιο είναι ότι η φετινή χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη και για τα σχολεία εν μέσω πανδημίας και ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλα κρούσματα μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment