PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί στην Τρίπολη


Τελεσίγραφο στο στρατό της Λιβύης να αποχωρήσει από τη πόλη Μισράτα, έδωσαν φύλαρχοι προσκείμενοι στον Μουαμάρ Kαντάφι.

Τελεσίγραφο στο στρατό της Λιβύης να αποχωρήσει από τη πόλη Μισράτα, έδωσαν φύλαρχοι προσκείμενοι στον Μουαμάρ Kαντάφι.

Όπως ανακοινώθηκε από κυβερνητικές πηγές στην Τρίπολη, οι φυλές μπορούν να κερδίσουν τον έλεγχο της Μισράτα κάτι στο οποίο απέτυχε ο στρατός, όπως καταγγέλλουν.

Επί δυο μήνες συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στην στρατηγική αυτή πόλη της δυτικής Λιβύης και συνιστά αδιέξοδο και για το ΝΑΤΟ, το οποίο εντατικοποιεί πλέον τις επιδρομές ενισχύοντας τις δυνάμεις του με αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πραγματοποιούν πλήγματα ακριβείας.

Εν τω μεταξύ, πολλές εκρήξεις ακούστηκαν το βράδυ της Παρασκευής και τις πρώτες πρωινές ώρες στην πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη, όπου σημειώνονταν ήδη από το απόγευμα υπερπτήσεις αεροσκαφών του ΝΑΤΟ, μετέδωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο λιβυκός στρατός πήρε εντολή να αποσυρθεί από την πόλη Μιζουράτα, στη δυτική Λιβύη, δήλωσε ένας τραυματισμένος λίβυος στρατιώτης που αιχμαλωτίστηκε από τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών στην πόλη αυτή.

Ο στρατιώτης αυτός βρισκόταν ξαπλωμένος στο πίσω μέρος ενός μικρού φορτηγού ανάμεσα σε 12 τραυματίες του λιβυκού στρατού που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Μιζουράτα. Άλλος στρατιώτης απάντησε θετικά στο ερώτημα ανταποκριτή του Reuters για το αν η λιβυκή κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο της Μιζουράτα.

Ο λιβυκός στρατός δέχθηκε επίθεση από τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών, προσέθεσε ο Άγιαντ Μουχάμαντ, ένας νεαρός στρατιώτης. “Οι αντικαθεστωτικοί μας επιτέθηκαν κοντά σε γέφυρα σήμερα το πρωί καθώς αποσυρόμασταν από τη Μιζουράτα”, είπε. Η πόλη αυτή, η μεγαλύτερη που τελεί υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών στη δυτική Λιβύη, πολιορκείται από τις δυνάμεις του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι για σχεδόν δύο μήνες.

Στο χρονικό αυτό διάστημα εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς και τις μάχες στη Μιζουράτα, όπου έχουν εγκλωβιστεί χιλιάδες μετανάστες που εργάζονταν στη Λιβύη και ήθελαν να εγκαταλείψουν τη χώρα όταν ξέσπασαν οι συγκρούσεις.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο από αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ σε χώρο στάθμευσης κοντά στο κτιριακό συγκρότημα Μπαμπ αλ Αζιζία του Μουάμαρ Καντάφι στο κέντρο της Τρίπολης, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ένα ιταλικό ρυμουλκό πλοίο, στο οποίο οι λιβυκές αρχές είχαν απαγορεύσει να εγκαταλείψει το λιμάνι της Τρίπολης εδώ και περισσότερο από ένα μήνα, κατάφερε να φτάσει σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Λιβύης και το πλήρωμά του επικοινώνησε με το πλήρωμα πολεμικού πλοίου του ΝΑΤΟ, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Το πολεμικό πλοίο του ΝΑΤΟ, το οποίο είναι ιταλικό, το οποίο περιπολούσε ανοιχτά των λιβυκών ακτών, αναχώρησε αμέσως μετά την επικοινωνία αυτή για να συναντήσει το ρυμουλκό πλοίο “Asso 22” στη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής και των πρώτων πρωινών ωρών σήμερα, ώστε να προσφέρει τη βοήθειά του στο πλήρωμα του ρυμουλκού, το οποίο απαρτίζουν οκτώ Ιταλοί, δύο Ινδοί και ένας Ουκρανός, προσέθεσε το Ansa.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να φτάσει σε διεθνή ύδατα το ρυμουλκό πλοίο, το οποίο κατελήφθη στις 19 Μαρτίου από ένοπλους άνδρες την ώρα που αποβίβαζε στην Τρίπολη λίβυους εργαζόμενους στη λιβυκή πετρελαϊκή εταιρεία NOC.

Η κατάληψη του πλοίου και η απαγόρευση να εγκαταλείψει το λιμάνι της λιβυκής πρωτεύουσας επιβλήθηκε από τις λιβυκές αρχές λίγο πριν αρχίσουν οι αεροπορικές επιθέσεις των δυνάμεων του ΝΑΤΟ κατά των δυνάμεων του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι στη Λιβύη.

Το “Asso 22” ανήκει στην εταιρεία Augusta Offshore, η οποία εδρεύει στη Νάπολη και εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών αρωγής στις πετρελαϊκές πλατφόρμες και στις δραστηριότητες έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου.

Μεγάλες διπλωματικές προσπάθειες είχαν καταβληθεί για να επιτραπεί στο ρυμουλκό πλοίο να εγκαταλείψει τη Λιβύη, ενώ η Ιταλία δήλωνε ότι το πλήρωμά του τελούσε υπό καθεστώς ομηρίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Όχημα έπεσε πάνω στις πύλες του παλατιού του Μπάκιγχαμ

Peristeri News

Στις κάλπες σήμερα οι Πορτογάλοι

Peristeri News

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την πολιτική

Peristeri News

Leave a Comment