PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Άσχημες εξελίξεις αν η κυβέρνηση προχωρήσει μονομερώς


Για «πολύ άσχημες εξελίξεις» στην Ιεραρχία εάν προχωρήσει μονομερώς η υλοποίηση του προσυμφώνου της κυβέρνησης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος προειδοποίησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, που αποχώρησε από την συνεδρίαση της Ιεραρχίας την Παρασκευή, υποστήριξε πως οι προτάσεις της κυβέρνησης για την μισθοδοσία του κλήρου έχουν προκαλέσει την ενόχληση 73 εκ των 82 μητροπολιτών, αριθμός που μπορεί να αυξηθεί εάν ο Πρωθυπουργός επιμείνει στις θέσεις του. «Εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει να κινηθεί μονομερώς όλα τα μέλη της Ιεραρχίας θα βρεθούν προ των ευθυνών τους» δήλωσε.

Όπως είπε, η δημοσιοϋπαλληλική σχέση για τους εκκλησιαστικούς λειτουργούς συνιστά «κόκκινη γραμμή» για την Ιεραρχία και όλα τα υπόλοιπα σώματα της Εκκλησίας οφείλουν να σεβαστούν αυτήν την τοποθέτηση των μητροπολιτών στις περαιτέρω διαβουλεύσεις με το κράτος.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας χαρακτήρισε «απαράδεκτο» και «απαξιωτικό» τον τρόπο που η κυβέρνηση συμπεριφέρεται στην Εκκλησία, ενώ καταλόγισε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πως επέδειξε υπερβολική εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment