PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μακελειό στην Αίγυπτο με 235 νεκρούς από επίθεση σε τέμενος


Τουλάχιστον 235 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν μαχητές πυροδότησαν εκρηκτικά και άνοιξαν πυρ σε τέμενος στη βόρεια επαρχία Σινά της Αιγύπτου, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ και αυτόπτες μάρτυρες. Άλλοι 109 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι τρομοκράτες τοποθέτησαν εκρηκτικά και αφού αυτά εξερράγησαν, άνοιξαν πυρ προς πάσα κατεύθυνση και ενώ η προσευχή βρισκόταν σε εξέλιξη.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι τρομοκράτες έφτασαν ντυμένοι με στρατιωτικές στολές με δύο οχήματα τύπου τζιπ.

Η επίθεση σημειώθηκε στο τέμενος Αλ Ράουνταχ στην Μπιρ αλ-Άμπεντ, δυτικά της πόλης Αρίς.

Πηγές από το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου δήλωσαν στο Αλ Αραμπίγια, ότι οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ και εναντίον των ασθενοφόρων που έσπευσαν στο σημείο μετά την επίθεση.

Υπάρχουν αναφορές ότι ο στόχος της επίθεσης ήταν άνδρες ασφαλείας που προσεύχονταν εκείνη την ώρα στο τέμενος.

Το τέμενος βρίσκεται σε μια περιοχή όπου ο αρχές μάχονται με το αιγυπτιακό παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο πρόεδρος Φάταχ αλ Σίσι συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη ασφαλείας λίγο μετά την επίθεση.

Βίντεο από την ώρα της έκρηξης:

https://www.youtube.com/watch?v=ONyR27Q75WI

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου μάχονται μια εξέγερση του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Σινά, όπου μαχητές έχουν σκοτώσει εκατοντάδες αστυνομικούς και στρατιώτες τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι μαχητές έχουν θέσει κυρίως στο στόχαστρο των επιθέσεων τους τις δυνάμεις ασφαλείας, αλλά έχουν επίσης προσπαθήσει να επεκταθούν πέραν της χερσονήσου πλήττοντας χριστιανικές εκκλησίες και προσκυνητές.

Η επίθεση στο τέμενος είναι η φονικότερη που εξαπέλυσε η τρομοκρατική οργάνωση στη χερσόνησο του Σινά από την εμφάνισή της στην περιοχή.

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου κήρυξε τριήμερο πένθος μετά την επίθεση σε τέμενος στο βόρειο Σινά.

Αλληλεγγύη από την Ελλάδα

Για ανείπωτη τραγωδία στο Σινά κάνει λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξη Τσίπρας, με ανάρτησή του στο twitter και δηλώνει συγκλονισμένος, ενώ, παράλληλα, εκφράζει αλληλεγγύη στον αιγυπτιακό λαό.

«Συγκλονισμένος από την ανείπωτη τραγωδία στο Σινά που προκάλεσαν οι αμετανόητοι τρομοκράτες. Σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή στεκόμαστε με αλληλεγγύη στο πλάι του αιγυπτιακού λαού», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Αποτροπιασμό και καταδίκη «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο» εκφράζει, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών για την «ειδεχθή επίθεση» που σημειώθηκε στο τέμενος αλ Ράουνταχ, πλησίον της πόλης Ελ Αρίς, στην επαρχία του Βορείου Σινά.

Παράλληλα, εκφράζεται και «ανησυχία για τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά των θρησκευτικών κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής που υφίστανται τις ολέθριες συνέπειες της τρομοκρατίας και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας».

Με μία ανάρτηση στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει συγκλονισμένος για την τραγωδία στο Σινά. «Νιώθω συγκλονισμένος. Η τραγωδία στο Σινά μας οδηγεί να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Τέλος στο αίμα που φέρνει το μίσος», έγραψε στο λογαριασμό του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τον αποτροπιασμό του για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Αίγυπτο εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε πριν από λίγο, τονίζει: «Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και τη θλίψη μας για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο τέμενος αλ Ράουνταχ. Στεκόμαστε απέναντι σε τέτοιες ενέργειες που σκορπούν τον θάνατο και εντείνουν το κλίμα φόβου στην περιοχή».

Η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας και όλος ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός βρίσκεται στο πλευρό του λαού της Αιγύπτου και μεταφέρει τα πιο θερμά συλλυπητήρια για την τρομοκρατική επίθεση στο βόρειο Σινά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Όχημα έπεσε πάνω στις πύλες του παλατιού του Μπάκιγχαμ

Peristeri News

Στις κάλπες σήμερα οι Πορτογάλοι

Peristeri News

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την πολιτική

Peristeri News

Leave a Comment