PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Επεισόδιο Τζήμερου – Πρωτούλη στο Περ. Συμβ. Αττικής με παρέμβαση αστυνομίας


Έντονο επεισόδιο είχαν ο Θάνος Τζήμερος και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιάννης Πρωτούλης, την Τετάρτη, κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με τον επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Ξανά» να καλεί την αστυνομία, απαιτώντας τη σύλληψη του στελέχους του ΚΚΕ.

Με αφορμή τη συζήτηση για την παράταση του ωραρίου των καταστημάτων στο Αιγάλεω, ο Θάνος Τζήμερος ξεκίνησε να κατηγορεί από μικροφώνου τον κ. Πρωτούλη ως «σταλινοφασίστα», «άνεργο που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζόμενων» και «εκπρόσωπο κόμματος που θέλει να φέρει στην Ελλάδα τη δικτατορία και τον εμφύλιο».

Ο κ. Πρωτούλης αντέδρασε έντονα αποκαλώντας τον κ. Τζήμερο, «ξεφτίλα», «επαγγελματία ρουφιάνο», «Ναζί με κοστούμι» και «αποτυχημένο που πήρε στις εκλογές μόνο 0,5% αν και τον στήριζαν όλες οι γερμανικές βιομηχανίες».

Φανερά εκνευρισμένος και παρά τις προσπάθειες του προεδρείου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ο κ. Πρωτούλης κινήθηκε εναντίον του κ. Τζήμερου και έσπρωξε ένα φλιτζάνι με καφέ με αποτέλεσμα να του λερώσει το κοστούμι. Στη συνέχεια ο κ. Τζήμερος, αντιδρώντας, κάλεσε την αστυνομία, η οποία εμφανίστηκε μετά από λίγα λεπτά.

Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Χρήστος Θεεοδωρόπουλος και ο διευθυντής του γραφείου του Περιφερειάρχη, Βαγγέλης Πάνου, προσπάθησαν να εξηγήσουν στους αστυνομικούς την κατάσταση, παρακινώντας τον κ. Τζήμερο να αποφύγει τη διαδικασία του αυτοφώρου και να ακολουθήσει τη διαδικασία μήνυσης, με τη λογική ότι στο περιφερειακό συμβούλιο δεν μπορεί η αστυνομία να παίρνει εκλεγμένους εκπροσώπους με χειροπέδες.

Ο κ. Τζήμερος επέμενε να γίνει η σύλληψη, ενώ οι αστυνομικοί έλεγαν ότι δεν μπορούσαν να παρακάμψουν το αίτημα του, μέχρι που έλαβαν εντολή να αποχωρήσουν.

Τελικά, ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Ξανά» έφυγε από την αίθουσα του συμβουλίου, με σκοπό να υποβάλλει μήνυση κατά του κ. Πρωτούλη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment