PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Εξάρθρωση κυκλώματος που ωθούσε ανήλικους στην επαιτεία


Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων

Από την Δ.Α.Α./Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων/Τμήμα 1ο, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 61 και 70 ετών και μίας (1) αλλοδαπής, υπηκόου Βουλγαρίας, ηλικίας 60 ετών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εμπορία ανθρώπων μεταξύ των οποίων και ανηλίκων, με σκοπό την επαιτεία, καθώς επίσης και σε βάρος είκοσι (20) ακόμα ατόμων, εκ των οποίων δέκα (10) είναι ανήλικοι, ηλικίας από 9 έως 14 ετών και δέκα (10) ενήλικες, ηλικίας από 20 έως 51 ετών, Βουλγαρικής και Ρουμανικής υπηκοότητας, για επαιτεία και για παραμέληση αποτροπής από επαιτεία.

Ειδικότερα στο πλαίσιο ερευνών, της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, για τον εντοπισμό δραστών, εκμεταλλευτών ανηλίκων επαιτών, εντοπίσθηκε πολυκατοικία στην οδό Θεμιστοκλέους στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι ανωτέρω κατηγορούμενοι παρείχαν στέγη, σε ανήλικους επαίτες με τους συνοδούς τους, εκμεταλλευόμενοι την δεινή οικονομική κατάσταση και αδυναμία τους , διαμένοντας και οι ίδιοι μαζί τους με σκοπό να τους ελέγχουν και να τους επιτηρούν.

Κατασχέθηκαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 3.293 ευρώ και διάφορα μέσα επαιτείας. Συνελήφθησαν δεκαπέντε (15) άτομα εκ των οποίων οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών οι οκτώ (8), ενώ οι υπόλοιποι επτά (7) αφέθησαν ελεύθεροι με εντολή των κ.κ. Εισαγγελέων Ποινικής Δίωξης και Ανηλίκων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνελήφθη 60χρονος για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών

Peristeri News

Μάστιγα η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα

Peristeri News

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Απροσπέλαστο το κέντρο την Κυριακή

Peristeri News

Leave a Comment