PeristeriNews.gr
Διεθνή

Διαρροή ραδιενεργού νερού προς τη θάλασσα


Νερό μολυσμένο με ραδιενέργεια διαρρέει ανεξέλεγκτο προς τη θάλασσα από μια ρωγμή 20 εκατοστών που εντοπίστηκε στον αντιδραστήρα Νο2 του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα.

Νερό μολυσμένο με ραδιενέργεια διαρρέει ανεξέλεγκτο προς τη θάλασσα από μια ρωγμή 20 εκατοστών που εντοπίστηκε στον αντιδραστήρα Νο2 του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα. Αξιωματούχοι της Tepco δήλωσαν πως η ρωγμή που εντοπίστηκε στο τσιμεντένιο αυλάκι κάτω από τον κατεστραμμένο αντιδραστήρα ίσως να είναι η αιτία της πρόσφατης μόλυνσης της θάλασσας ανοικτά των βορειο-ανατολικών ακτών.

Η Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται να αρχίσει την έγχυση τσιμέντου στη ρωγμή σε μια προσπάθεια να σφραγίσει τη διαρροή. Η ραδιενέργεια, σύμφωνα με την εταιρία, μετρήθηκε στα 1.000 μιλισίβερτ την ώρα.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Γιούκιο Αμάνο μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπα Κι-Μουν δεν έκυψε την απαισιοδοξία του για την πυρηνική κρίση.

Οσον αφορά στη χώρα μας, πάντως, η Ελληνική Επιτροπή Πυρηνικής Ενέργειας, ανακοίνωσε ότι οι συγκεντρώσεις ιχνών ραδιενέργειας είναι πολύ κάτω του επιτρεπτού ορίου και απολύτως αβλαβείς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Leave a Comment