PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 8,5 μονάδων και αυτοδυναμία για τη Ν.Δ.


Προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές δίνει δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Βάσει της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό από 32% έως 37% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό από 23,7% έως 28,3%. Η διαφορά στη μέση τιμή είναι 8,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην τρίτη θέση έρχεται το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό από 5,6% έως 8,4%, και έπονται το ΚΚΕ (από 4,3% έως 6,7%), η Χρυσή Αυγή (3,8% έως 6,2%).

Μάχη εμφανίζεται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, για το 6ο κόμμα που θα κερδίσει την είσοδο στη Βουλή. Η Ελληνική Λύση σύμφωνα με την εκτίμηση στην αναγωγή επί των εγκύρων εμφανίζεται στο 3%, ενώ το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη φέρεται να λαμβάνει 3,5%.

Άλλο κόμμα επιλέγει το 5,5%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων δεν απάντησαν διαμορφώθηκε στο 9,5%.

Μεγάλη είναι η υπεροχή της Ν.Δ. στην παράσταση νίκης, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λαμβάνει 70% και το ποσοστό όσων «βλέπουν» νίκη του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώνεται στο 19%.

Στο ερώτημα «τι είδους κυβέρνηση επιθυμείτε» το 32% των ερωτηθέντων απαντά αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ., το 12% αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το 15% των ερωτηθέντων επιθυμεί κυβέρνηση συνασπισμού με κορμό τη Ν.Δ., το 18% κυβέρνηση συνασπισμού με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και το 9% απαντά πως θέλει κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 36% (έναντι 37% την προηγούμενη δημοσκόπηση) και ο Αλέξης Τσίπρας 26% (έναντι 27% στις 2 Ιουνίου), ενώ «κανένας» απάντησε το 32% των ερωτηθέντων.

Σύμφωνα με την έρευνα της Pulse η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως εξασφαλίζει την αυτοδυναμία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment