PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αρνητικές συνέπειες για το λαό


Η Αλέκα Παπαρήγα, παρουσιάσε την πρόταση του ΚΚΕ στον Τομέα της Ενέργειας.

“Κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής”, χαρακτήρισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα την κυβερνητική πολιτική, στον τομέα της ενέργειας, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και για την πολιτική της στο Αιγαίο κατηγορώντας την, για τον μη ορισμό Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών και για συνδιαχείριση με την Τουρκία προβλέποντας ιδιαίτερα αρνητικές εξελίξεις για τα συμφέροντα της χώρας.

Η κ. Παπαρήγα, επικαλέστηκε και εκτενή ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, με το οποίο αναλύεται και ουσιαστικά καταγγέλλεται η ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι οι κατευθύνσεις και τα μέτρα που δρομολογεί είναι προς όφελος της υψηλής κερδοφορίας ελάχιστων μονοπωλιακών ομίλων και θα έχουν πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για τον λαό .

Αναλύοντας περαιτέρω τις αρνητικές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στον “σχεδιαζόμενο διαχωρισμό των δικτύων μεταφοράς και διανομής από τον κύριο κορμό της ΔΕΗ, την κλιμακούμενη αύξηση των τιμολογίων οικιακής και αγροτικής χρήσης, την παράδοση των λιγνιτικών αποθεμάτων. ιδιαίτερα της Βεύης και της Δράμας σε ιδιωτικούς ομίλους και η προβλεπόμενη μείωση της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ στο λιγνιτικό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας”.

Η κ. Παπαρήγα έκανε εκτενή αναφορά στην ενεργειακή στρατηγική της κυβέρνησης, υπό το πρίσμα των ελλητουρκικών σχέσεων, κάνοντας λόγο για συνειδητή στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης στα ενεργειακά, που οδηγεί στην συνδιαχείριση στο Αιγαίο και έκανε λόγο για εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

Leave a Comment