PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Ποινικοποίηση για τους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς


Ανακοίνωση της Αντωνίας Αθανασοπούλου – Βαφειάδου, σχετικα με τις αλλαγες στον τρόπο έκδοσης των οικοδομικών αδειών και του ελέγχου των κατασκευών και την εναρμονηση στις νέες ανάγκες της εποχής του μνημονίου 2 και της λογικής του fast-track.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Τρόικα (Ε.Ε, ΔΝΤ, ΕΚΤ) μεθοδεύουν το ξεπούλημα – «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας που έχει απομείνει, σαν να’ναι χωράφια του παππού τους, με την διαδικασία του fast track.

Για το δημόσιο, η πλήρης παράδοση των κερδοφόρων δραστηριοτήτων στο μεγάλο κεφάλαιο πάντα συνοδευόταν απο μέτρα για να… «γίνει καλύτερη και παραγωγικότερη η δουλειά του δημόσιου υπαλλήλου» για ένα δημόσιο «σύγχρονο και αποτελεσματικό» και ένα «κράτος-στρατηγέιο».

Έτσι, εν ονόματι της πάταξης της διαφθοράς που είναι γεγονός στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, μεταφέρθηκαν οι πολεοδομίες απο την νομαρχία στους δήμους, όπως προέβλεπε ο Καλλικράτης.

Xωρίς να έχει υπάρξει καμία τοποθέτηση απο τον σύλλογο Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ), το ΤΕΕ, και λοιπούς φορείς των μηχανικών, αλλάζει και ο τρόπος έκδοσης των οικοδομικών αδειών και του ελέγχου των κατασκευών και ο ΓΟΚ (Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός).

Όλα εναρμονίζονται στις νέες ανάγκες της εποχής του μνημονίου 2.

Με Π.Δ. θα μπορούν:

  • Να τροποποιούνται Εγκεκριμένα Ρυθμιστικά Σχέδια, Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια, να καθορίζονται ειδικές χρήσης γης και ειδικοί Όροι Δόμησης «ακόμη και κατά παρέκκλιση από τους ισχύοντες, καθώς και από τις διατάξεις του ΓΟΚ, προκειμένου να αποδοθεί ο βέλτιστος επενδυτικός προορισμός στο προς αξιοποίηση ακίνητο.
  • Μετά την εκδόση του Π.Δ έρχεται και η πλήρης αποκάλυψη, αφού η χωροθέτηση του κάθε επενδυτικού στοιχείου «θα διενεργείται με ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών και ΥΠΕΚΑ, με βάση τις προτάσεις του ιδιώτη-επενδυτή» !!!

Με όλα αυτά, φυσικά μεγαλώνουν οι κίνδυνοι για την ποινικοποίηση του επαγγέλματος των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών.

Εάν «χτυπιέται» έτσι η διαφθορά το αποτέλεσμα θα το δείξει, αλλά όλα τα παραπάνω είναι σκανδαλώδη από μόνα τους. Βρίσκονται σε αντιδραστική και χυδαία κατεύθυνση.

Δημόσια διοίκηση και κράτος ανοιχτά αντιλα’ι’κό και εχθρικό, τόσο για τους εργαζόμενους σε αυτό, όσο και για τα λα’ι’κά στρώματα, άλλα πάντα φιλικό για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και το κεφάλαιο συνολικά.

Η χειραγώγηση των εργαζόμενων στο Δημόσιο, είτε στην περιφέρεια, είτε στους δήμους είναι αναγκαία για να εφαρμόσουν ευκολότερα τις προαποφασισμένες αντιλα’ι’κές επιλογές.

Χρειάζεται πολύ δουλειά, κοινή δράση όλης της Αριστεράς, λα’ι’κή αυτοοργάνωση στους χώρους δουλειάς, στις πλατείες, παντού, για να ανατραπούν οι μαύρες πολιτικές της Κυβέρνησης, Ε.Ε., και Δ.Ν.Τ.

Απο την Αριστερή Κίνηση Περιστερίου,

Αντωνία Αθανασοπούλου-Βαφειάδου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Θετικά σχόλια για την Μαρία Αεράκη από εκπρόσωπο των Κέντρων Φιλίας Περιστερίου

Peristeri News

Κλειστό το ΚΕΠ της Ανθούπολης από τις 11 Μαρτίου

Peristeri News

Βιωματικό εργαστήριο για Συμβούλους Σχολικής Ζωής στο 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Peristeri News

Leave a Comment