PeristeriNews.gr
Οικονομία

Αντιδράσεις για αφορολόγητα καύσιμα


Αντιδράσεις πυροδοτεί το σχέδιο πώλησης αφορολόγητων καυσίμων από τα πρατήρια των μεθοριακών σταθμών με Αλβανία, ΠΓΔΜ και Τουρκία.

Αντιδράσεις πυροδοτεί το σχέδιο πώλησης αφορολόγητων καυσίμων από τα πρατήρια των μεθοριακών σταθμών με Αλβανία, ΠΓΔΜ και Τουρκία.

Οι πρατηριούχοι ετοιμάζονται για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση, εάν υλοποιηθεί το σχέδιο πώλησης αφορολόγητων καυσίμων από τα πρατήρια των μεθοριακών σταθμών Κακαβιάς, Ευζώνων και Κήπων Εβρου.

Οι εργασίες για την ολοκλήρωση των αμφιλεγόμενων συνοριακών πρατηρίων πάντως είναι σε εξέλιξη.

Στον χώρο του σταθμού των Ευζώνων τα χωματουργικά μηχανήματα έπιασαν δουλειά στις εγκαταστάσεις του εγκαταλειμμένου βενζινάδικου στη νεκρή ζώνη, στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και συνεχίζουν τα έργα για τη διαμόρφωση του χώρου και την εγκατάσταση δεξαμενών και αντλιών.

“Ανοίγουν ένα παράθυρο στην φοροκλοπή”, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Μαγλουσίδης,αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας Οι τοπικοί βενζινοπώλες πιστεύουν ότι αν δοθεί άδεια για αφορολόγητα καύσιμα η τάση αυτή θα γενικευτεί απειλώντας τις επιχειρήσεις τους.

Ο Γιάννης Μαγλουσίδης τόνισε πως αν δεν αρθεί η απόφαση ο ίδιος θα προτείνει στην Ομοσπονδία να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, όπως ο αποκλεισμός των μεθοριακών σταθμών με βυτιοφόρα.

Για το θέμα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, ενώ για την Τετάρτη ετοιμάζεται συνεδρίαση των πρόέδρων από τις ενώσεις όλης της χώρας, προκειμένου να αποφασιστεί η μορφή της αντίδρασης και πιθανών κινητοποιήσεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment