PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Το Περιστέρι πρωτεύουσα της Δυτικής Αθήνας


Η εφημερίδα “ΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑ” παρουσίασε με ένα ξεχωριστό τρόπο το Περιστέρι χαρακτηρίζοντας το πρωτέυουσα της Δυτικής Αθήνας.

Όπως δημοσιεύτηκε στο φύλλο Μαϊου της εφημερίδας “ΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑ”:

Τόπος προορισμού για κόσμο από όλες τις πόλεις της Δυτικής Αθήνας και της Αττικής. Το Περιστέρι έχει καταφέρει να ανταγωνίζεται πλέον στα επίπεδα επισκέψεων από άλλους Δήμους ακόμα και περιοχές στο κέντρο της Αθήνας. Σπουδαίο ρόλο σε αυτό έχουν παίξει οι τρείς σταθμοί Μετρό που αποβιβάζουν καθημερινά ανθρώπους από την Δάφνη, την Αργυρούπολη, τον Πειραιά και από άλλες πόλεις της Αττικής.

Κύρια ατραξιόν της πόλης κατά την καλοκαιρινή περίοδο αποτελεί φυσικά το Άλσος Περιστερίου. Ένας χώρος που συγκεντρώνει σε καθημερινή βάση πλήθος κόσμου που αναζητεί μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης. Οι επισκέπτες του Άλσους ανεβαίνουν κατακόρυφα και το προσεγγίζουν από τον σταθμό Μετρό «Ανθούπολη» ειδικά τις μέρες που διοργανώνονται μεγάλες εκδηλώσεις και εκθέσεις. Αυτή την εποχή στο καταπράσινο Άλσος πραγματοποιείται η έκθεση «Φυτά & Κήπος» ενώ στις αρχές Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ακόμα μια μεγάλη έκθεση παραδοσιακών προϊόντων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Μέσα σε όλα αυτά στις 21 Ιουνίου ο Γιώργος Νταλάρας θα τραγουδήσει για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης, εκδήλωση που αναμένεται να συγκεντρώσει χιλιάδες ανθρώπους.

Alsos Peristeri (7)

Στα ίδια πλαίσια κινείται και το κέντρο της πόλης που τα τελευταία χρόνια έχει ανοδική πορεία αφού επενδύουν σε σημεία της αγοράς μεγάλες εταιρείες που θέλουν να έχουν παρουσία στο Περιστέρι. Άλλωστε ο εμπορικός πεζόδρομος της Εθνικής Αντιστάσεως είναι μια ανάσα από τον σταθμό Μετρό «Περιστέρι» και έχει μια αγορά που θα ζήλευαν ακόμα και περιοχές των βορείων προαστίων. Επιπροσθέτως στον παράλληλο δρόμο της Εθνικής Αντιστάσεως μπορεί κάποιος να συναντήσει την πηγή νεολαίας στη Δυτική Αθήνα που δεν είναι άλλη από την Αιμιλίου Βεάκη. Δεν θα είναι υπερβολή αν πούμε ότι στα καφέ της Βεάκη συχνάζουν κάθε μέρα περισσότεροι από 2000 επισκέπτες από το Περιστέρι και από άλλες περιοχές. Είναι πλέον σημείο αναφοράς και πρόταση για πρωινό καφέ και βραδινό ποτό.

Πέρα από τα σημεία του κέντρου της πόλης υπάρχουν και κάποια στις γειτονιές του Περιστερίου που αλλάζουν και προκαλούν αίσθηση. Βασικό παράδειγμα το νέο δημοτικό κολυμβητήριο στην περιοχή του Λόφου Αξιωματικών. Ένας υπερσύγχρονος αθλητικός χώρος που θα είναι αποκλειστικά για την κοινωνία και θα ανοίξει τις πύλες του στις 26 Ιουνίου. Ήδη από την έναρξη των εγγραφών έχει υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον με περισσότερα από 1000 άτομα κάθε ηλικίας να ολοκληρώνουν τις απαραίτητες διαδικασίες για την εγγραφή τους. Κατά την επίσκεψή μας στο δεύτερο(!) κολυμβητήριο της πόλης συναντήσαμε εκεί τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη, ο οποίος εμφανώς ευχαριστημένος για την έναρξη λειτουργίας του νέου αθλητικού χώρου μας μίλησε για αρκετή ώρα αναφέροντάς μας όλες τις πτυχές των προγραμμάτων που θα υλοποιηθούν. Αξίζει να αναφερθεί πως για τους δημότες και κατοίκους Περιστερίου η χρήση των εγγεγραμμένων μελών θα είναι δωρεάν για δύο μήνες.

Πάντως το κολυμβητήριο του Λόφου δεν αποτελεί μοναδικό σημείο αναφοράς για τα αθλητικά δρώμενα στο Περιστέρι αφού είναι η πόλη με τα περισσότερα κλειστά γήπεδα μπάσκετ και ανοιχτά γήπεδα ποδοσφαίρου στην Αττική. Ενώ λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια ακόμα ένα κολυμβητήριο στην περιοχή της Χωράφας.

Γεγονότα που δείχνουν ότι στο Περιστέρι υπάρχει όρεξη και όραμα για επένδυση στις δομές της τοπικής κοινωνίας και στους ανθρώπους. Θα μας μείνει χαραγμένη η φράση του Δημάρχου, «Μετρό έχουν αρκετές πόλεις. Το θέμα είναι οι σταθμοί της πόλης μας να φέρνουν κόσμο και όχι να διώχνουν».

18423910_839072779590665_5350945553691929142_n

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Leave a Comment