PeristeriNews.gr
Καιρός

Ζέστη με βοριάδες


Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά στους 35 με 37 και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και πιθανώς στη δυτική Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 με 37 βαθμούς και στα νησιά έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Tις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο, τη Μακεδονία καθώς και στα ορεινά της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά και τις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αίθριος καιρός τη νύχτα τοπικές βροχές

Peristeri News

Νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας

Peristeri News

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Peristeri News

Leave a Comment