Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Υπέρ της καθιέρωσης ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ η ΕΣΕΕ



Την πρόταση για καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες με διατήρηση ενός χαμηλού συντελεστή μόνο για τα είδη πρώτης ανάγκης επαναφέρει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Την πρόταση για καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες με διατήρηση ενός χαμηλού συντελεστή μόνο για τα είδη πρώτης ανάγκης επαναφέρει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) επί του σχεδίου Πράσινης Βίβλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μέλλον του συστήματος ΦΠΑ.

Η ΕΣΕΕ υποστηρίζει ότι η πολιτική των συνεχών αυξήσεων του ΦΠΑ είναι αδιέξοδη και δυσχεραίνει την ήδη δύσκολη κατάσταση στην ελληνική αγορά, ενώ τα οφέλη που υποτίθεται ότι προέκυψαν πέρσι για τα κρατικά ταμεία τόσο από την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στο 23%, όσο και από την ένταξη για πρώτη φορά πολλών κλάδων στο ΦΠΑ αμφισβητούνται έντονα.

«Ο εμπορικός κόσμος πιστεύει ότι η άμεση εφαρμογή αυτής της πρότασης μπορεί να αποτελέσει μια αποδοτικότερη σύνδεση της φορολογικής πολιτικής με την αναθέρμανση της αγοράς» τονίζει η Συνομοσπονδία.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Οι νέες τιμές των διοδίων στην Αττική Οδό από 1η Ιανουαρίου

Peristeri News

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 2026

Peristeri News

Τι θα πληρωθεί στην Εφορία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

Peristeri News

Leave a Comment