Viber
PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Υπέρ-ηφαίστειο στον Ειρηνικό κίνδυνος για τη ζωή στο μέλλον;



Αμερικανοί επιστήμονες διατείνονται ότι κάτω από τον Ειρηνικό Ωκεανό δημιουργείται με το πέρασμα των χρόνων ένα υπέρ-ηφαίστειο, που εάν εκραγεί, θα αποτελέσει κίνδυνο για τη ζωή στον πλανήτη Γη.

Αμερικανοί επιστήμονες διατείνονται ότι κάτω από τον Ειρηνικό Ωκεανό δημιουργείται με το πέρασμα των χρόνων ένα υπέρ-ηφαίστειο, που εάν εκραγεί, θα αποτελέσει κίνδυνο για τη ζωή στον πλανήτη Γη.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί για τουλάχιστον 100-200 εκατ. έτη.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γιούτα ισχυρίζονται πως στα «βάθη» του Ειρηνικού (σε βάθος 3.000 χλμ.) υπάρχουν δύο μεγάλοι σωροί με πετρώματα. Το μέγεθός τους μπορεί κανείς να το υπολογίσει εάν αναλογιστεί ότι καθένας από τους «σωρούς» είναι ίσος με μία ήπειρο!

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι την ώρα που οι δύο αυτοί σωροί κινούνται στον μανδύα της Γης, συγκρούονται μεταξύ τους γεγονός που δημιουργεί μία ζώνη που μελλοντικά μπορεί να προκαλέσει μια ή περισσότερες εκρήξεις.

Τέτοιες σούπερ εκρήξεις, όπως τις χαρακτηρίζουν οι ειδικοί, έχουν στο παρελθόν προκαλέσει τη μαζική εξαφάνιση ειδών στον πλανήτη.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

WWF Ελλάς: 3.000 τόνοι αποτσίγαρα στις παραλίες κάθε χρόνο

Peristeri News

Η Νέα Ζηλανδία μειώνει τους στόχους για το μεθάνιο

Peristeri News

«Ωρολογιακή βόμβα» οι μάσκες που χρησιμοποιήθηκαν στην πανδημία

Peristeri News

Leave a Comment