• Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Yπό έλεγχο η πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια

Avatar
Peristeri News
Αύγουστος02/ 2016

Υπό έλεγχο έχει τεθεί το μεγαλύτερο μέρος του πύρινου μετώπου στη βόρεια Εύβοια, κατόπιν των ολονύχτιων προσπαθειών των ανδρών κατάσβεσης.

Η πυροσβεστική υπηρεσία, με τη συνδρομή των τοπικών αρχών, δημιουργεί συνεχώς αντιπυρικές ζώνες, προκειμένου να περιορίσει περαιτέρω την πυρκαγιά. Με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν και τα εναέρια μέσα, με στόχο να κατασβήσουν και τις τελευταίες εστίες της φωτιάς.

Ωστόσο, πηγές της πυροσβεστικής υπηρεσίας εκφράζουν φόβους για πιθανές αναζωπυρώσεις, με αποτέλεσμα το σύνολο του σώματος να βρίσκεται σε επιφυλακή.

Η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, έχει καταστρέψει σχεδόν 20.000 στρέμματα δάσους, προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον. Πηγές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ξεκαθαρίζουν ότι η φωτιά δεν έθεσε σε κίνδυνο οικισμούς ή κατοικίες της περιοχής.

Χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, έδωσε συγχαρητήρια στους άνδρες της πυροσβεστικής για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στη Λίμνη Ευβοίας.

«Εμείς ήρθαμε εδώ να δούμε την κατάσταση από πρώτο χέρι, να δούμε τους ανθρώπους αυτού του τόπου, να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε καλύτερα και με καλύτερο συντονισμό γιατί πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της όλης προσπάθειάς μας. Από εκεί και πέρα είναι θέμα και άλλων υπουργείων», πρόσθεσε ο κ. Τόσκας.

«Η δική μας δουλειά ξεκινά μετά την κατάσβεση τη φωτιάς, να κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε, το δάσος να ξαναγίνει δάσος» δήλωσε από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Ετικέτες: ,