PeristeriNews.gr
Καιρός

Βροχές και καταιγίδες


Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες και την Κρήτη σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν και θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και το απόγευμα στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και πιθανώς νωρίς το πρωί κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι τις απογευματινές ώρες και πιθανώς νωρίς το πρωί κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 στα ανατολικά 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο και πιθανώς πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες στη δυτική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρά, από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, αρχικά στα ανατολικά και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές, βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ στις Κυκλάδες θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στρεφόμενοι το πρωί βαθμιαία από τα βόρεια σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6, στα δυτικά και τα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Καιρός: Στα ανοικτά του Ιονίου λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, όμως από το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα και συγκεκριμένα στα ανατολικά, τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στη νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νότια μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Άνεμοι: Στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6, ενισχυόμενοι από το απόγευμα στο Ιόνιο στα 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6, τοπικά στα νότια έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ηπειρωτικά ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Στα βόρεια η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική ηπειρωτική χώρα, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις

Peristeri News

Σχεδόν αίθριος καιρός

Peristeri News

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές

Peristeri News

Leave a Comment