Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Βουλευτής εισέβαλε στην Εθνική Πινακοθήκη και κατέστρεψε εκθέματα



Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη. Ο βουλευτής της «Νίκης», Νικόλαος Παπαδόπουλος, σε κατάσταση αμόκ, έσπασε προστατευτική τζαμαρία και άρπαξε εικόνες, φωνάζοντας ότι «προσβάλλουν τη θρησκεία».

Ο βουλευτής έχει συλληφθεί για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς και μεταφέρεται στην ΓΑΔΑ.

Θεωρούσε βλάσφημη την έκθεση

Ο βουλευτής της Νίκης πριν από μερικές ημέρες, είχε στείλει επιστολή στην Εθνική Πινακοθήκη ενώ είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ζητώντας την απόσυρση των εκθεμάτων.

Μεταξύ άλλων υποστήριζε ότι στην Εθνική Πινακοθήκη παρουσιάζεται «ένα έργο Έλληνα καλλιτέχνη το οποίο προδήλως θίγει την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη, προσβάλλοντας ευθέως τα ιερά πρόσωπα της Παναγίας και του Χριστού, τα οποία απεικονίζονται παραμορφωμένα».

Πρόκειται για την έκθεση “Η Σαγήνη του Αλλόκοτου”, εμπνευσμένη από τα έργα του Γκόγια.

Ο βουλευτής της Νίκης μετά τους βανδαλισμούς προχώρησε και σε σχετική ανάρτηση για το… κατόρθωμά του.

 


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ζωντανεύει η αγορά του Περιστερίου ενόψει Χριστουγέννων – Σε ισχύ το εορταστικό ωράριο

Peristeri News

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 16 Δεκεμβρίου

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Συμβολικό κλείσιμο δήμων την Τρίτη

Peristeri News

Leave a Comment