Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βουχάν: Δεν νοσηλεύεται πλέον κανένας ασθενής με Covid-19



Η Βουχάν, η πόλη της Κίνας στην οποία ξεκίνησε η πανδημία του νέου κορωνοϊού, δεν έχει πλέον κανέναν ασθενή με Covid-19 στα νοσοκομεία της, δήλωσε σήμερα υγειονομικός αξιωματούχος σε δημοσιογράφους.

Ο νέος κορωνοϊός, ο οποίος πιστεύεται ότι προήλθε από αγορά στη Βουχάν στην οποία πωλούνταν άγρια είδη τον Δεκέμβριο, εξαπλώθηκε στη συνέχεια γρήγορα σε όλον τον κόσμο. Πάνω από 200.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους παγκοσμίως, σύμφωνα με την καταμέτρηση του αμερικανικού πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, εκ των οποίων σχεδόν το 90% στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

«Η τελευταία είδηση είναι ότι από τις 26 Απριλίου ο αριθμός των νέων ασθενών με κορωνοϊό στην πόλη ήταν μηδενικός, χάρη στις κοινές προσπάθειες της Βουχάν και ιατρικού προσωπικού από όλη τη χώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η πόλη αυτή έχει καταγράψει 46.452 κρούσματα νέου κορωνοϊού, δηλαδή το 56% του συνόλου στην Κίνα. Επίσης είχε 3.869 θανάτους, δηλαδή το 84% του συνόλου στην Κίνα.

Η Βουχάν και η επαρχία Χουμπέι, της οποίας είναι πρωτεύουσα, τέθηκαν σε καραντίνα περίπου στα τέλη του Ιανουαρίου για περισσότερο από δύο μήνες. Οι αρχές της πόλης εξακολουθούν να υποβάλουν τακτικά σε εξέταση τους κατοίκους της παρά την χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις τους.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ισπανία: Τέλος τα social media για παιδιά κάτω των 16 ετών

Peristeri News

Ιταλία: Διχάζει το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Peristeri News

Εμπορική συμφωνία με την Ινδία ανακοίνωσε ο Τραμπ

Peristeri News

Leave a Comment