Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βομβιστική επίθεση μπροστά από πολυτελές ξενοδοχεί στη Λιβύη



Τρεις φρουροί έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη από την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο μπροστά από πολυτελές ξενοδοχείο της Τρίπολης.

Τρεις φρουροί έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη από την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο μπροστά από πολυτελές ξενοδοχείο της Τρίπολης στη Λιβύη, ανακοίνωσε αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη.

Τέσσερις ένοπλοι πυροδότησαν τα εκρηκτικά του αυτοκινήτου και στη συνέχεια εισήλθαν στους χώρους του ξενοδοχείου Corinthia, σκοτώνοντας τον φρουρό ασφαλείας που βρισκόταν στην είσοδό του.

Μέλη του Ι.Κ. στη Λιβύη ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση. Σε μήνυμά του στο Twitter, το παρακλάδι του Ι.Κ. στην Τρίπολη επιβεβαίωσε ότι μέλη του πραγματοποίησαν έφοδο στο ξενοδοχείο το οποίο είναι γνωστό γιατί φιλοξενεί διπλωμάτες και Λίβυους αξιωματούχους.

Δυνάμεις ασφαλείας έχουν περικυκλώσει το Corinthia, το πολυτελέστερο ξενοδοχείο της Τρίπολης που βρίσκεται στην παραλία, όπου έχουν καταφύγει οι ένοπλοι και αυτή τη στιγμή σημειώνεται ανταλλαγή πυρών.

Ένας ένοπλος έχει συλληφθεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος των αρχών ασφαλείας Έσαμ Νάας.

Δύο Φιλιππινέζες τραυματίστηκαν από θραύσματα τζαμιών τα οποία προήλθαν από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Al Nabaa ο οποίος εδρεύει στην Τρίπολη μετέδωσε ότι «ανώτεροι αξιωματούχοι» βρίσκονται μέσα στο ξενοδοχείο.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Xαμός στο κοινοβούλιο της Αλβανίας

Peristeri News

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σε παραλία του Σίδνεϊ

Peristeri News

Leave a Comment