Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Βενιζέλος: Το πρόγραμμα μας δεν έχει κοστίσει στον Ευρωπαίο φορολογούμενο ούτε ένα ευρώ

Η δανειακή στήριξη και το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής δεν ήταν μία καλή λύση, αλλά ήταν η καλύτερη προσφερόμενη λύση, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η δανειακή στήριξη και το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής δεν ήταν μία καλή λύση, αλλά ήταν η καλύτερη προσφερόμενη λύση, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «αν δεν υπήρχε το δάνειο θα είχαμε ασύντακτη χρεοκοπία και οικονομική και κοινωνική κατάρρευση».

Απαντώντας χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το ρόλο της τρόικας στην Ελλάδα, αλλά και τα λάθη που ενδεχομένως έγιναν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι το πρόγραμμα προσαρμογής είναι έτσι διαρθρωμένο ώστε «παρά τα κατασκευαστικά λάθη που έχουν γίνει από τους σχεδιαστές του προγράμματος, παρά τα λάθη τα δικά μας και τις καθυστερήσεις στην ΔΝΤ προέκυψε γιατί δεν υπήρχαν μηχανισμοί διαχείρισης της κρίσης.

«Το εγχείρημα της Ευρωζώνης ήταν κατασκευασμένο για φυσιολογικές συνθήκες θερμοκρασίας και πιέσεως. Άρα λοιπόν οι κυβερνήσεις οι ευρωπαϊκές ζήτησαν να έρθει το ΔΝΤ για να συμβάλει στη διαχείριση της κρίσης, εκφράζοντας τη δυσπιστία τους στην Επιτροπή. Η τρόικα είναι έκφραση δυσπιστίας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή«, παρατήρησε.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Σε δίκη παραπέμπεται ο Γιάνης Βαρουφάκης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών

Peristeri News

Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις

Peristeri News

Leave a Comment