Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Βενιζέλος: «Συστράτευση τώρα»



«Συστράτευση τώρα» ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας σε εκδήλωση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής.

«Συστράτευση τώρα» ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας σε εκδήλωση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ), προειδοποιώντας ότι «η προσπάθειας διάσωσης της χώρας δεν έχει ολοκληρωθεί» ενόψει της έναρξης διαπραγμάτευσης για το νέο πρόγραμμα στις 16 Ιανουαρίου.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του πάντως ότι βρισκόμαστε κοντά σε μια συμφωνία για το PSI. «Tο πιστεύω αυτό, εφόσον οι εθνικοί μας εταίροι σεβαστούν τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου που επιβεβαιώθηκε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ» τόνισε.

Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι ο κάθε καταθέτης μπορεί να είναι βέβαιος ότι το τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές και ζήτησε να διαμορφωθεί ένα εθνικό κίνημα επιστροφής των καταθέσεων στη χώρα.

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ένα νέο εθνικό φορολογικό σύστημα αν δεν συμφωνήσουν και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. «Είναι θαύμα το πώς καταφέραμε να πετύχουμε αυτά που πετύχαμε σε δημοσιονομικό επίπεδο» ανάφερε χαρακτηριστικά!

Υποστήριξε ακόμα ότι «έχει διαρραγεί ο εθνικός ιστός, όχι απλά ο πολιτικός, ο οικονομικός και ο δημοσιονομικός» και ότι για τον ίδιο λόγο δεν υπάρχει κλίμα εμπιστοσύνης. «Η χώρα ταπεινώνεται, υπάρχει πρόβλημα διεθνούς υπερηφάνειας της χώρας» ανέφερε στο ίδιο πνεύμα.

Όσον αφορά το εάν θα μπορούσε να αποφευχθεί η σημερινή συγκυρία που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ισχυρίσθηκε ότι θα μπορούσε να είχε ακολουθηθεί μια διαφορετική διαδρομή εάν οι εταίροι μας είχαν αποφασίσει να μας στηρίξουν με δανειακή βοήθεια πολύ μεγαλύτερου ύψους και πολύ μεγαλύτερης διάρκειας, από αυτήν που αποφάσισαν με τις αποφάσεις των συνόδων κορυφής.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Πέρασε» με 159 «ναι» από τη Βουλή η ένταξη του στην ΑΑΔΕ

Peristeri News

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Άρση της βουλευτικής ασυλίας της

Peristeri News

Βουλή: Με 159 «ναι» εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός 2026

Peristeri News

Leave a Comment