Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Βενιζέλος: «Η Ευρωζώνη έδωσε χθες μια καθαρή και σαφή απάντηση στις αγορές»

Τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών.

Η χθεσινή απόφαση της Ε.Ε. ήταν μια σαφής απάντηση στις αγορές, είπε ο υπουργός Οικονομικών, Ε. Βενιζέλος στην συνέντευξη Τύπου.
Μέχρι τώρα γινόταν ασύμμετρος πόλεμος στο ευρώ, εξήγησε, ενώ επανέλαβε ότι με το νέο Σχέδιο μπήκε πάτος στο βαρέλι.
«Οι ευκαιρίες είναι πολύ μεγάλες. Έχουμε ένα νέο momentum», δήλωσε, τονίζοντας ότι για να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες, προϋπόθεση είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές στην σχέση της οικονομίας με το κράτος.
«Οι καταθέσεις δεν κινδυνεύουν… Εξασφαλίζεται πλήρως το τραπεζικό σύστημα και διασφαλίζεται στο 100% η ρευστότητα», είπε ακόμα.
«Οποιαδήποτε αξιολόγηση των οίκων αξιολόγησης δεν μας επηρεάζει», τόνισε.

«Ο ιδιωτικός τομέας ψηφίζει Ελλάδα και μένει μέσα στο ελληνικό δημόσιο χρέος», είπε, ενώ επανέλαβε ότι ένα οποιοδήποτε δείγμα συναίνεση των κομμάτων θα ήταν μεγάλο βήμα στην εικόνα της χώρας προς το εξωτερικό.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Αυξημένα στα 23,6 δισ. ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό το 2025

Peristeri News

Ακρίβεια στα σαρακοστιανά: Έως 21% πάνω τα θαλασσινά

Peristeri News

ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι την Καθαρά Δευτέρα

Peristeri News

Leave a Comment