PeristeriNews.gr
Καιρός

Βελτιωμένος καιρός με ηλιοφάνεια


Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη και πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στις Κυκλάδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει σε πολλές περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ειδικότερα, στην Αττική αρχικά αναμένονται τοπικές νεφώσεις και από το μεσημέρι αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αρχικά αίθριος ο καιρός. Από το μεσημέρι προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00 (μηδέν) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Σχεδόν αίθριος.
Άνεμοι: Ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 15 βαθμούς. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Σχεδόν αίθριος τις περισσότερες ώρες. Πρόσκαιρες νεφώσεις στην ανατολική Στερεά το πρωί και στη Θεσσαλία το απόγευμα.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Στην Κρήτη νεφώσεις τοπικά αυξημένες με λίγες ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες. Στις Κυκλάδες λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Καιρός: Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και στα ορεινά της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας από το απόγευμα χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, θα υπάρχουν όμως και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η ορατότητα κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Αρχικά βόρειοι 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 5 μποφόρ, γρήγορα όμως θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 και στα κεντρικά και νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βόρεια τους 13 με 15 βαθμούς και στα κεντρικά και νότια τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές

Peristeri News

Αίθριος καιρός τη νύχτα τοπικές βροχές

Peristeri News

Νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας

Peristeri News

Leave a Comment