Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Βέλγιο: Μαθήματα θα παραδίδονται στους πρόσφυγες



Τη γενίκευση των μαθημάτων που παραδίδει στους αιτούντες άσυλο σχετικά με τον σεβασμό προς τις γυναίκες, προανήγγειλε ο υφυπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης του Βελγίου.

«Θα αντιγράψουμε το νορβηγικό μοντέλο και θα εισαγάγουμε μαθήματα εντός των επόμενων εβδομάδων σε όλα τα κέντρα φιλοξενίας» δήλωσε στον βελγικό Τύπο ο Τέο Φράνκεν, διευκρινίζοντας ότι τέτοιου είδους μαθήματα παραδίδονται ήδη σε πολλά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων.

«Το περιεχόμενο θα μπορούσε να είναι ευρύτερο από το θέμα του σεβασμού των γυναικών. Πρόκειται καταρχάς, για κανόνες που πρέπει να γίνονται σεβαστοί, ευρωπαϊκές αξίες, τη συμπεριφορά που αναμένουμε από κάποιον» επισήμανε η εκπρόσωπος τύπου του Φράνκεν, Ντάτριεν Γιάνσεν, όπως έγραψε χθες η εφημερίδα «Le Soir».

H πρωτοβουλία του Φράνκεν, στελέχους του εθνικιστικού φλαμανδικού κόμματος N-VA, μόνο ενθουσιασμό δεν προκάλεσε στην υπουργό Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Ευκαιριών στο γαλλόφωνο τμήμα του Βελγίου, Ιζαμπέλ Σιμονί.

«Πρόκειται για μια ακατάλληλη χρονική συγκυρία που κρύβει έναν ρατσισμό, το λιγότερο συγκεκαλυμμένο» τόνισε η υπουργός.

Σημειώνεται ότι προσφάτως, η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι προσφέρει «μαθήματα» στους αιτούντες άσυλο ώστε να τους βοηθήσει να ενταχθούν ευκολότερα σε μια χώρα, τα ήθη της οποίας μπορεί να τους φαίνονται πολύ φιλελεύθερα.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο να παραιτηθεί από την εξουσία

Peristeri News

Τραμπ: Ο εναέριος χώρος της Βενεζουέλας θα κλείσει στο σύνολό του

Peristeri News

Ιστορική Λειτουργία, Οικουμενικός Πατριάρχης και Πάπας μαζί στον θρόνο της πίστης

Peristeri News

Leave a Comment