PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Twitter: 130 λογαριασμοί έγιναν στόχοι κακόβουλων επιθέσεων


Συνολικά 130 ήταν οι λογαριασμοί που δέχθηκαν κακόβουλες επιθέσεις αυτή την εβδομάδα από χάκερ, αποκάλυψε αργά χθες, Πέμπτη, η Twitter Inc.

Οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στα εσωτερικά συστήματα της Twitter και μέσω αυτών σε λογαριασμους προσωπικοτήτων, όπως ο αμερικανός πρεδρικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν, η σταρ της ριάλιτι TV Κιμ Καρντάσιαν, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ και τους χρησιμοποίησαν για να ζητήσουν ψηφιακά νομίσματα.

Στη τελευταία δήλωσή της, η Twitter ανέφερε πως οι χάκερ κατάφεραν να ελέγξουν ένα «μικρό υποσύνολο» των λογαριασμών που έβαλαν στόχο και έστειλαν μηνύματα από αυτούς.

Η εταιρεία πρόσθεσε πως συνεχίζει να ερευνά αν οι δράστες μπόρεσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ιδιωτικά δεδομένα των λογαριασμών που έβαλαν στόχο.

Ανάμεσα στους λογαριασμούς στους οποίους έγινε πειρατεία ήταν επίσης αυτοί του ράπερ Κάνιε Γουέστ, του ιδρυτή της Amazon.com Inc Τζεφ Μπέζος, του επενδυτή Ουόρεν Μπάφετ, του συνιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και των εταιρικών λογαριασμών της Uber Technologies Inc και της Apple Inc.

Η Twitter επανέλαβε πως εργάζεται μαζί με τους ιδιοκτήτες των λογαριασμών αυτών.

Η διεύθυνση του FBI στο Σαν Φρανσίσκο διεξάγει έρευνα για την πειρατεία, ενώ πολλοί βουλευτές στην Ουάσινγκτον ζητούν να δοθούν εξηγήσεις για το τι συνέβη.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment