Δύο αμαξοστοιχίες του προαστιακού σιδηρόδρομου στη Βιέννη συγκρούστηκαν μετωπικά σήμερα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί τραυματίες, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών της αυστριακής πρωτεύουσας.
Δύο αμαξοστοιχίες του προαστιακού σιδηρόδρομου στη Βιέννη συγκρούστηκαν μετωπικά σήμερα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί τραυματίες, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών της αυστριακής πρωτεύουσας.
«Πέντε άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά και αρκετά άλλα ελαφρότερα» διευκρίνισε η εκπρόσωπος της αρμόδιας υπηρεσίας Κλόντια Γκίγκλερ, ενώ πρόσθεσε ότι οι σοβαρά τραυματισμένοι έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Ένας από τους επιβάτες παραμένει εγκλωβισμένος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Αυστριακής Εταιρείας Σιδηροδρόμων (OeBB), η σύγκρουση σημειώθηκε στις 09.45 ώρα Ελλάδας στην περιοχή Πεντσίνγκ προς τα δυτικά της Βιέννης, ενώ τα αίτιά της δεν έχουν γίνει προς το παρόν γνωστά.
Σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων ΑΡΑ, ο αριθμός των ελαφρά τραυματισμένων ανέρχεται σε 20. Ανάμεσα στους βαριά τραυματίες είναι και ο οδηγός της μιας αμαξοστοιχίας.

Οι δύο αμαξοστοιχίες ήταν γεμάτες κόσμο, καθώς το ατύχημα σημειώθηκε σε ώρα αιχμής, στις 09.45, και χρειάστηκε να περάσουν δύο ώρες για να απομακρυνθούν όλοι οι επιβάτες από τα βαγόνια. Είκοσι πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής και δύο ελικόπτερα μετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο μια αμαξοστοιχία είχε εκτροχιαστεί στην ίδια σιδηροδρομική γραμμή, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες. Το ατύχημα τότε είχε προκληθεί από ανθρώπινο λάθος, όπως αποδείχθηκε από την έρευνα που ακολούθησε.
