Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τον «ξέχασαν» στη φυλακή για 32 χρόνια

Μια ολόκληρη ζωή χαράμισε στην φυλακή ο -56χρονος πλέον- Τζέρι Χάρτφιλντ που αθωώθηκε από το δικαστήριο αλλά ποτέ δεν αποφυλακίστηκε.

Μια ολόκληρη ζωή χαράμισε στην φυλακή ο -56χρονος πλέον- Τζέρι Χάρτφιλντ που αθωώθηκε από το δικαστήριο αλλά ποτέ δεν αποφυλακίστηκε. Το πιο τραγικό είναι ότι ποτέ δεν ρώτησε κάποιον, απλά περίμενε.

«Πρόκειται για μια στο εκατομμύριο υπόθεση όπου κάποιος παγιδεύεται μέσα στο σωφρωνιστικό σύστημα επειδή κανείς δεν ξέρει τι να τον κάνει». Αυτό δήλωσε ο Κένεθ Χόκ, ο νέος δικηγόρος του Τζέρι Χάρτφιλντ ο οποίος είχε αρχικά καταδικαστεί για την ληστεία και τον φόνο ενός υπάλληλου στο σταθμό λεωφορείων της Bay City το 1976.

Τέσσερα χρόνια αργότερα ένας δικαστής ανατρέπει την απόφαση, τον αθώωνει και διατάσσει την αποφυλάκισή του μέχρι να γίνει νέα δίκη. Κάτι που τελικά δεν συνέβη (σ.σ. ούτε η δίκη, ούτε η αποφυλάκιση) με την υπόθεση να παραμένει αδρανής για τις επόμενες δεκαετίες.

Σύμφωνα με τον Χάρτφιλντ, έναν αγράμματο χωρικό με IQ 51 «Ήρθε μια μέρα ο δεσμοφύλακας στην πτέρυγα των μελλοθανάτων που ήμουν και μου είπε να μαζέψω τα πραγματά μου και ότι δεν θα ξαναγύριζα εκεί. Από τότε περιμένω να γίνει η νέα δίκη».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford στην Κρήτη

Peristeri News

Γερμανία: Επανεξελέγη πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ο Φρίντριχ Μερτς

Peristeri News

Πέθανε ο εμβληματικός αγωνιστής αιδεσιμότατος Τζέσε Τζάκσον

Peristeri News

Leave a Comment