Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Το internet κερδίζει έδαφος στην αγορά



Η έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κάνει λόγο για αύξηση 75% στο ηλεκτρονικό εμπόριο και για αξία ύψους 1,4 δισ. ευρώ για το 2010.

Κερδίζει συνεχώς έδαφος το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα με αργά, αλλά σταθερά βήματα, καθώς ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές δείχνουν να εμπιστεύονται το Ιnternet για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης, οι χαμηλότερες συχνά τιμές που προσφέρονται μέσω Διαδικτύου αποτελούν σημαντικό δέλεαρ για τους καταναλωτές.

«Σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης, όπου δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε χρήμα, οι καταναλωτές καταλαβαίνουν ολοένα και περισσότερο τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού εμπορίου», δηλώνει ο Γενικός Διευθυντής του e-shop.gr.

Η έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κάνει λόγο για αύξηση 75% στο ηλεκτρονικό εμπόριο και για αξία ύψους 1,4 δισ. ευρώ για το 2010.

Πάντως, η δυσπιστία για την ασφάλεια των αγορών μέσω του Διαδικτύου παραμένει σε ένα ποσοστό των καταναλωτών.

«Είναι θέμα αντίληψης, γιατί ουσιαστικά το θέμα έχει λυθεί εδώ και χρόνια και στην Ελλάδα, υιοθετώντας τα συστήματα που υιοθετήθηκαν και στις ΗΠΑ», σημειώνει ο κ. Αποστολάκης.

Οι έλληνες φαίνεται ότι εμπιστεύονται τόσο ξένα όσο και ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα για τις αγορές τους.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι

Peristeri News

Σοκάρουν νέα στοιχεία για τους πυροβολισμούς στο Ίλιον

Peristeri News

Από το Περιστέρι στην Ε.Ε.: Το 7ο ΓΕΛ Περιστερίου στη συνάντηση νέων με Μητσοτάκη και Metsola

Peristeri News

Leave a Comment