Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Το Ι.Κ. πίσω από τις επιθέσεις εναντίον των Κούρδων στην Τουρκία



Είπε χθες σε συνέντευξή του ο ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Οι βομβιστικές επιθέσεις εναντίον του φιλοκουρδικού κόμματος κατά την προεκλογική του καμπάνια συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, είπε χθες ο ηγέτης της παράταξης.

Υπενθυμίζεται ότι τρία άτομα σκοτώθηκαν και περίπου 200 άτομα τραυματίστηκαν σε δύο εκρήξεις την Παρασκευή στην πόλη Ντιγιαρμπακίρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, λίγα λεπτά προτού ο ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς ξεκινήσει την ομιλία του σε μια ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση.

Την Κυριακή το HDP έγινε το πρώτο πολιτικό κόμμα με κουρδικές ρίζες στην Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, κερδίζοντας 80 θέσεις στη νέα βουλή.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό κανάλι CNN o Ντεμιρτάς είπε ότι η επίθεση, όπως και άλλοι δύο βομβαρδισμοί γραφείων του HDP τον Μάιο, στις οποίες δεν υπήρξαν θύματα, έχουν σχέση με το Ισλαμικό Κράτος. «Πιστεύουμε ότι για να μπορέσουν να εκτελέσουν αυτές τις επιθέσεις, είτε η κρατική συλλογή πληροφοριών ήταν ελλιπής είτε ένιωθαν το κουράγιο να μπορούν να το κάνουν. Στην τελική, είναι ευθύνη της κυβέρνησης να προλαμβάνει τέτοιες επιθέσεις», πρόσθεσε.

Είπε τέλος ότι η επόμενη κυβέρνηση θα αναθεωρήσει πλήρως την πολιτική της Άγκυρας στη Συρία. «Κυβερνήσεις συνασπισμού δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να στηρίζουν ομάδες σαν αυτές του Ισλαμικού Κράτους και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις στη Συρία», σημείωσε.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Με κόμιστρο η είσοδος στη Φοντάνα ντι Τρέβι από 1η Φεβρουαρίου

Peristeri News

Xαμός στο κοινοβούλιο της Αλβανίας

Peristeri News

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Leave a Comment