Μια ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση αφιερωμένη στην ελληνική παράδοση και τις τοπικές κουλτούρες διοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Ε.Α.), στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυσή του.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2025, στις 19:00, στο Θέατρο Πολιτών Περιστερίου (Παπαρρηγοπούλου 94, Περιστέρι), σε συνεργασία με την Επιτροπή Παράδοσης και Πολιτισμού του Ε.Ε.Α. και τον Δήμο Περιστερίου.
Μια βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και ελληνικό χρώμα
Η «καρδιά» της παράδοσης θα χτυπήσει δυνατά μέσα από μια μεγάλη γιορτή με ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς χορούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Στη σκηνή θα ανέβουν τρία μουσικά σχήματα με καταξιωμένους δεξιοτέχνες και 140 χορευτές από εθνικοτοπικούς συλλόγους της Αττικής, παρουσιάζοντας ένα ταξίδι στις μελωδίες και τους ρυθμούς:
-
της Κρήτης
-
της Πελοποννήσου
-
της Στερεάς Ελλάδας
-
των Επτανήσων
-
της Ηπείρου
-
της Θεσσαλίας
-
της Μακεδονίας
-
της Θράκης
-
του Αιγαίου
-
και του Πόντου
Το Ε.Ε.Α. στηρίζει έμπρακτα τον πολιτισμό
Με τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι ο ρόλος του υπερβαίνει τα στενά επαγγελματικά όρια, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και τις αξίες που ενώνουν τον ελληνικό λαό εδώ και αιώνες.

