PeristeriNews.gr
Διεθνή

To Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο επικύρωσε τη συμφωνία για το Brexit


Υπέρ της συμφωνίας για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς απομένουν μόλις δύο ημέρες πριν από το Βrexit.

To νομικό έγγραφο που περιγράφει πώς η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ε.Ε. -η λεγόμενη Συμφωνία Αποχώρησης- είχε λάβει την έγκριση από το βρετανικό κοινοβούλιο στις αρχές του μηνός, μετά την εκλογική νίκη του Μπόρις Τζόνσον στις πρόωρες εκλογές του Δεκεμβρίου. Η συμφωνία πέρασε με 621 ψήφους υπέρ,, 49 κατά και 13 αποχές. Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, οι ευρωβουλευτές τραγούδησαν όρθιοι το Auld Lang Syne, παραδοσιακό ύμνο της Σκωτίας, ως αποχαιρετιστήριο για τη Βρετανία, από την Παρασκευή και μετά δεν θα είναι μέλος της Ε.Ε.

Ο αριθμός των ευρωβουλευτών θα συρρικνωθεί από τις 751 έδρες στις 705 και οι 73 έδρες της Βρετανίας που θα καταργηθούν θα αναπληρωθούν με 27 ευρωβουλευτές από άλλες χώρες της Ε.Ε.

Πριν από την ψηφοφορία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποχαιρέτισε με συγκίνηση τους Βρετανούς βουλευτές.

«Θα σας αγαπάμε πάντα και δεν θα είμαστε ποτέ μακριά», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απευθυνόμενη στους Βρετανούς ευρωβουλευτές, μόλις πριν από την ψηφοφορία της επικύρωσης της συνθήκης του Brexit μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δύο ημέρες πριν από το διαζύγιο.

«Θα αφιερώσουμε όλη μας την ενέργεια, 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα για να καταλήξουμε σε αποτελέσματα» στη διαπραγμάτευση για τη μελλοντική σχέση, τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενώπιον των βουλευτών στη σύνοδο της ολομέλειας στις Βρυξέλλες, πριν απευθυνθεί στους Βρετανούς: «Θα μας λείψετε», είπε.

Η σημερινή ψηφοφορία διεξήχθη για να επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η συνθήκη που το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες διαπραγματεύτηκαν επί μακρόν, τριάμισι χρόνια μετά το δημοψήφισμα του 2016.

«Για να είμαι σαφής, η σημερινή ψηφοφορία δεν είναι υπέρ ή κατά του Brexit, είναι μια ψηφοφορία υπέρ ενός συντεταγμένου Brexit έναντι ενός άτακτου Brexit», υπογράμμισε ο Βέλγος Γκι Φερχόφσταντ. Το Brexit είναι «επίσης μια αποτυχία της Ένωσης», τόνισε ενθαρρύνοντας για μια μεταρρύθμιση της Ευρώπης, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική, απελευθερωμένη από κανόνες ομοφωνίας και παρεκκλίσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment