Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Tο 1ο σχολικό τρίμηνο ολοκληρώνουν πάνω από 1.200 προσφυγόπουλα

Πάνω από 1.200 παιδιά προσφύγων και μεταναστών ολοκληρώνουν το πρώτο σχολικό τρίμηνο στην Ελλάδα, σύμφωνα με ενημέρωση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Οργανισμού, 35 σχολικά λεωφορεία μεταφέρουν σε καθημερινή βάση παιδιά από 13 κέντρα φιλοξενίας (Αττικής, Θεσσαλονίκης, Δράμας, Θεσσαλίας, Φθιώτιδας, Ηπείρου, Εύβοιας) προς τα κοντινότερα σχολεία.

Τα σχολεία άνοιξαν για πρώτη φορά την πόρτα τους σε προσφυγόπουλα που ζουν σε δομές φιλοξενίας στις 10 Οκτωβρίου 2016. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης διασφαλίζει τη μεταφορά των παιδιών από τα κέντρα φιλοξενίας στα κοντινότερα σχολεία παρέχοντάς τους σχολικές τσάντες με τα απαραίτητα τετράδια, στυλό και μολύβια. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το μηχανισμό έκτακτης ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου «Πολυτομεακή βοήθεια και προστασία σε μετανάστες και πρόσφυγες που αποκλείονται στην Ελλάδα».

Με βάση το σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με το άνοιγμα των σχολείων για το νέο έτος άλλα 400 προσφυγόπουλα από επιπλέον επτά κέντρα φιλοξενίας θα ξεκινήσουν να φοιτούν στις σχολικές τάξεις.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τέλος η πώληση καπνικών προϊόντων και αλκοόλ σε ανηλίκους στην Ελλάδα

Peristeri News

Σύλληψη γκαλερίστα στο Ελληνικό – Πουλούσε Ευαγγέλιο του 18ου αιώνα

Peristeri News

Αιγάλεω: Oδηγός σχολικού έκανε χρήση ναρκωτικών λίγο πριν μεταφέρει μαθητές

Peristeri News

Leave a Comment