PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

TikTok: Σάλος με ανάρτηση βίντεο αυτοκτονίας


Σε μια «κούρσα» για το κατέβασμα βίντεο όπου ένας άνδρας εμφανίζεται να αυτοκτονεί επιδίδεται η δημοφιλής εφαρμογή διαμοιρασμού βίντεο, TikTok.

Το συγκεκριμένο βίντεο, το οποίο κυκλοφορεί εδώ και μερικές ημέρες στην πλατφόρμα του, προήλθε από το Facebook. Όπως σημειώνει το BBC, έχει διαμοιραστεί επίσης στο Twitter και στο Instagram.

Το TikTok είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις νεαρότερες ηλικίες, και πολλοί νεαροί χρήστες έχουν αναφέρει πως είδαν το βίντεο, με αποτέλεσμα να υποστούν σοκ. Η εφαρμογή, από πλευράς της, λαμβάνει δραστικά μέτρα, και έχει πει ότι θα κλείσει τους λογαριασμούς που ανεβάζουν επανειλημμένα το βίντεο.

«Τα συστήματά μας εντοπίζουν αυτόματα και υποδεικνύουν αυτά τα κλιπ για παραβίαση των πολιτικών μας κατά του περιεχομένου που προβάλλει, επιδοκιμάζει, αποθεώνει ή προωθεί την αυτοκτονία» ανέφερε εκπρόσωπος. «Εκτιμούμε τα μέλη της κοινότητάς μας που ανέφεραν περιεχόμενο και προειδοποίησαν άλλους ενάντια στην παρακολούθηση, την αλληλεπίδραση ή τον διαμοιρασμό τέτοιων βίντεο σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, από σεβασμό προς το πρόσωπο και την οικογένειά του».

Το Facebook τόνισε στο BBC News πως το βίντεο απομακρύνθηκε από την πλατφόρμα του τον προηγούμενο μήνα, την ίδια ημέρα που προβλήθηκε μέσω streaming, και χρησιμοποιεί αυτοματοποιημένη τεχνολογία για το μπλοκάρισμα νέων προσπαθειών ανεβάσματός του.

Οι αλγόριθμοι του TikTok συχνά συστήνουν περιεχόμενο από χρήστες τους οποίους κάποιος δεν «ακολουθεί» άμεσα. Σημειώνεται πως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που άνθρωποι μετέδωσαν ζωντανά τις αυτοκτονίες τους στο Facebook Live από το 2015 και μετά, ενώ το κοινωνικό δίκτυο έχει δεχτεί επικρίσεις και για τον διαμοιρασμό από το Instagram (το οποίο ανήκει στο Facebook) περιεχομένου που προωθεί τον αυτοτραυματισμό και την αυτοκτονία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment