Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι στις επαναληπτικές εκλογές



Οι επαναληπτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στα ίδια εκλογικά τμήματα και οι εκλογείς δεν σημειώνουν σταυρό προτίμησης σε κανένα υποψήφιο σύμβουλο, καθόσον η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται µόνο ανάµεσα στους υποψηφίους περιφερειάρχες ή τους υποψήφιους δημάρχους των δύο συνδυασμών που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους κατά την πρώτη ψηφοφορία.

Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και στον ειδικό σύνδεσμο για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές έχει αναρτηθεί η εγκύκλιος για τη διενέργεια των επαναληπτικών περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, την οποία μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο του υπουργείου

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μόνο το ψηφοδέλτιο με την παράταξη που επιθυμούν. Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης δεν προσμετρούνται ως άκυρα.

Οι συνδυασµοί που θα συμμετάσχουν στην επαναληπτική ψηφοφορία οφείλουν, µέσω του οικείου Αντιπεριφερειάρχη, να παραδώσουν έγκαιρα τον απαραίτητο αριθµό ψηφοδελτίων στον οικείο δήµαρχο.

Όµοιο εκλογικό υλικό µε αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη ψηφοφορία, θα χρησιμοποιηθεί και στην επαναληπτική, µε εξαίρεση το βιβλίο διαλογής ψήφων προτίμησης υπέρ των υποψηφίων των συνδυασμών, το οποίο δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ν. Ανδρουλάκης: Καμπανάκι για δημογραφικό και αποδυνάμωση της Αυτοδιοίκησης

Peristeri News

Δ. Παπαστεργίου: Ενεργοποιείται στις 3 Ιουνίου η πλατφόρμα για τον Προσωπικό Αριθμό

Peristeri News

Εθνική αρχή εποπτείας της αγοράς ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Peristeri News

Leave a Comment