Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Θετικός στον κορωνοϊό ο Μπόικο Μπορίσοφ

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, μετά από δύο διαγνωστικά τεστ.

Σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook, ο Μπορίσοφ δήλωσε ότι θα παραμείνει στην οικεία του για θεραπεία, κατόπιν σύστασης των γιατρών.

Ο Μπορίσοφ και τρία μέλη της κυβέρνησής του βρίσκονται σε αυτό-απομόνωση από την Παρασκευή, μετά από επαφή που είχαν με ένα άτομο που είχε διαγνωστεί θετικό στον COVID-19.

Σημειώνεται πως η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια, στην οποία κατοικούν περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι έκλεισε τα κλαμπ και τις ντίσκο για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, στο πλαίσιο εφαρμογής μέτρων για τον περιορισμό της έξαρσης των κρουσμάτων, ώστε να ελαττωθεί η πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας της χώρας, όπως ανακοίνωσε, η δήμαρχος Γιορντάνκα Φαντάκοβα.

Μιλώντας στην εθνική τηλεόραση BTV η Φαντάκοβα παρότρυνε επίσης, τα πανεπιστήμια της Σόφιας να εφαρμόσουν την τηλε-εκπαίδευση, όπως και τις επιχειρήσεις να έχουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό εργαζόμενων, να εργάζονται από το σπίτι.

Στη Βουλγαρία, όπως και στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρατηρείται απότομη αύξηση νέων μολύνσεων. Μόνο την Κυριακή αναφέρθηκαν 1.043 νέες περιπτώσεις, στη χώρα των 7 εκατομμυρίων κατοίκων, αυξάνοντας το σύνολο σε 37.562, συμπεριλαμβανομένων 1.084 θανάτων.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ισπανία: Έκτακτο πακέτο φοροελαφρύνσεων λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Peristeri News

Τουρκία: Επιστολή «διαμαρτυρίας» για τους Patriot στην Κάρπαθο

Peristeri News

Βόρεια Κορέα: Σαρωτική νίκη για το κόμμα του Κιμ Γιονγκ Ουν στις εκλογές

Peristeri News

Leave a Comment