Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τεράστια καταστροφή από τη μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη



Στάχτη έγιναν από τη μεγάλη πυρκαγιά σε Κορινθία και Δυτική Αττική πάνω από 71.000 στρέμματα, ενώ εκτιμάται ότι 279 άνθρωποι καθώς και 373 κατοικίες επηρεάστηκαν άμεσα από την πυρκαγιά.

Οι νεότερες δορυφορικές εκτιμήσεις των καμένων εκτάσεων στην Ανατολική Κορινθία και στη Δυτική Αττική, μετά την ύφεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησε από το Σχίνο Κορινθίας το βράδυ της Τετάρτης 19/5, δείχνουν ότι κάηκαν περίπου 71.285 στρέμματα μέσα σε διάστημα λιγότερο των τριών ημερών.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχε αποκτήσει για αρκετές ώρες ακραία συμπεριφορά λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων και της πλούσιας καύσιμης ύλης μετά από ένα παρατεταμένο διάστημα ξηρασίας.

Τα νεότερα στοιχεία των καμένων εκτάσεων προέκυψαν από ανάλυση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών (EMS). Οι υψηλής ανάλυσης εικόνες από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Pleiades-1B το πρωί του Σαββάτου δείχνουν ότι κάηκαν κατά προσέγγιση 41.400 στρέμματα δασικών εκτάσεων, 12.370 στρέμματα καλλιεργειών και 11.870 στρέμματα χορτολιβαδικών εκτάσεων.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Περιστέρι: Συνελήφθη 51χρονος για διάρρηξη ATM

Peristeri News

Αγρότες: Ενισχύονται τα μπλόκα παρά την κακοκαιρία

Peristeri News

Πρόστιμο σε επιχείρηση τροφίμων στο Περιστέρι για ελλιπείς ενδείξεις

Peristeri News

Leave a Comment