Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Τελεσίγραφο από Μέρκελ-Σαρκοζί σε Παπανδρέου



Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ θέτουν ουσιαστικά στον Γιώργο Παπανδρέου το δίλημμα να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ ή να φύγει.

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ θέτουν ουσιαστικά στον Γιώργο Παπανδρέου το δίλημμα να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ ή να φύγει.

Στην περίπτωση που επιμείνει ο Έλληνας πρωθυπουργός να θέσει το δίλημμα της παραμονής στην Ευρωζώνη στους Έλληνες πολίτες δεν θα δοθούν άλλα χρήματα στη χώρα, ούτε η συμφωνηθείσα 6η δόση του δανείου μέχρι να ολοκληρωθεί το δημοψήφισμα.

«Δεν υπάρχει τίποτε προς διαπραγμάτευση», φέρεται να δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί μετά την ανακοίνωση του Έλληνα πρωθυπουργού για δημοψήφισμα.

Σε δημοσιεύμα της γαλλικής εφημερίδας «le monde» που επικαλείται πηγές από κύκλους του Γάλλου προέδρου, αναφέρεται πως οι Έλληνες δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ από την 6η δόση αν δεν συμφωνήσουν με το κούρεμα του χρέους. Υπενθυμίζεται πως η εκταμίευση της 6ης δόσης ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Νοεμβρίου.

Στην περίπτωση που η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος καθυστερήσει, ή που το αποτέλεσμα είναι αρνητικό η Ελλάδα μένει χωρίς χρήματα, κηρύσσει πτώχευση και αποχωρεί από το ευρώ, μς την «Monde» να αναφέρει «Ασφαλώς δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στους Ελληνες να αυτοκτονήσουν».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Οι νέες τιμές των διοδίων στην Αττική Οδό από 1η Ιανουαρίου

Peristeri News

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 2026

Peristeri News

Τι θα πληρωθεί στην Εφορία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

Peristeri News

Leave a Comment