Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ταλιμπάν ανατίναξαν νεόδμητο σχολείο θηλέων στο Πακιστάν



Ένα σχολείο θηλέων στο βορειοδυτικό Πακιστάν υπέστη σοβαρές ζημιές από μια έκρηξη δυναμίτιδας χθες Σάββατο, επεισόδιο που προστίθεται σε μια σειρά επιθέσεων εναντίον σχολικών κτηρίων, την ευθύνη για τις οποίες έχουν αναλάβει οι Ταλιμπάν.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τοπικός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, δεν υπήρξαν θύματα, ωστόσο η έκρηξη κατέστρεψε τις τρεις από τις πέντε τάξεις του νεόδμητου πρωτοβάθμιου σχολείου θηλέων στο χωριό Τιάρζα, στην περιοχή του Νότιου Ουαζιριστάν, που γειτονεύει με το Αφγανιστάν.

Ο Αζάμ Ταρίκ, ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, εξηγώντας ότι το σχολείο έγινε στόχος διότι το διαχειρίζεται ο στρατός, ενώ η οργάνωση αντιτίθεται στη μόρφωση των κοριτσιών.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι μαχητές των Ταλιμπάν αιχμαλώτισαν 18 πρόσωπα, ανάμεσά τους φρουρούς του σχολείου και αγρότες, πριν τοποθετήσουν τα εκρηκτικά. Αφού τα πυροδότησαν, απελευθέρωσαν τους ομήρους.

Τον περασμένο μήνα, μέλη των Ταλιμπάν έκαναν έφοδο σε πανεπιστήμιο στην πόλη Τσαρσάντα του βορειοδυτικού Πακιστάν, σκοτώνοντας 21 ανθρώπους. Μια φράξια των Πακιστανών Ταλιμπάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και απείλησε να διαπράξει κι άλλες εναντίον σχολικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε όλη τη χώρα.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Xαμός στο κοινοβούλιο της Αλβανίας

Peristeri News

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σε παραλία του Σίδνεϊ

Peristeri News

Leave a Comment