PeristeriNews.gr
Πολιτική

T. Πετρόπουλος: Κανονικά η ρύθμιση με τις 120 δόσεις


«Η ρύθμιση για τις 120 δόσεις θα προχωρήσει. Υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να επιλύσουμε, για να προχωρήσουμε στην εφαρμογή» δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6».

Όπως είπε, η ολοκλήρωση της επεξεργασίας για την εφαρμογή «δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο για αμφισβητήσεις, δεν θα δώσει αφορμές για έγερση επιφυλάξεων ή αντιρρήσεων σε μέτρα που στην πραγματικότητα εξυγιαίνουν την οικονομική θέση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) κι επιτυγχάνουν την αξιοποίηση ανείσπρακτων επί πολλά έτη απαιτήσεών του».

Ο κ. Πετρόπουλος επισήμανε ότι η Έκθεση της Κομισιόν θέτει ζητήματα «στα οποία απαντάμε με τρόπο πειστικό… Πρόκειται για συνήθη σημείωση για μέτρα που πάντα πρέπει να ελέγχονται» εξήγησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός ρύθμισης θα τεθούν όσοι δεν καταβάλλουν τις εισφορές Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2019.

Αναφορικά με το κόστος τυχόν δικαστικών αποφάσεων για την καταβολή αναδρομικών έναντι περικοπών των νόμων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πετρόπουλος απάντησε ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί η δικαστική κρίση και ότι η κυβέρνηση θα καταβάλει τα ποσά που είναι να καταβάλει, «στον βαθμό που έχουμε τα δημοσιονομικά περιθώρια».

Ωστόσο, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε: «Δεν περιμένουμε δικαστικές αποφάσεις, για να κάνουμε τη διορθωτική πολιτική, που χρειάζεται να κάνουμε, για να σβήσουμε τα προβλήματα που από το παρελθόν προέκυψαν… Αυτό κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που θα προκύπτουν από τα δημοσιονομικά περιθώρια που θα έχουμε» κατέληξε.

Γ. Βρούτσης: Διγλωσσία με τις 120 δόσεις

Την ίδια ώρα, ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, σχολίασε σήμερα πως «επί έξι μήνες, η κυβέρνηση υποσχόταν ρύθμιση 120 δόσεων, θυσιάζοντας τα έσοδα του κράτους στον βωμό της κομματικής σκοπιμότητας. Χθες, αποκαλύφθηκε από την έκθεση-κόλαφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η ίδια δεσμευόταν στους θεσμούς ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια, ισχυριζόμενη ότι κάτι τέτοιο θα υπονόμευε την “κουλτούρα” των πληρωμών».

Ο κ. Βρούτσης τόνισε πως στους πολίτες και τις επιχειρήσεις «που σήμερα βρίσκονται σε απόγνωση, η κυβέρνηση οφείλει να πει την αλήθεια και να σταματήσει τη διγλωσσία. Πού λέει τελικά ψέματα; Στους θεσμούς ή στους Έλληνες;».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment