PeristeriNews.gr
Πολιτική

Tσίπρας: «Νέα απειλή πολέμου στη γειτονιά μας»


Περιοδεία στα Τρίκαλα και στη Δυτική Θεσσαλία, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Περιοδεία στα Τρίκαλα και στη Δυτική Θεσσαλία, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στο θέμα της Λιβύης, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι: «Η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες απειλές. Δεν θα ήταν υπερβολή, αν λέγαμε ότι ζούμε ίσως τις πιο κρίσιμες μέρες από το τέλος του 2ου Παγκόσμιου πολέμου. Ζητάμε άμεση απεμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από το θέατρο του πολέμου. Διαφαίνεται η νέα απειλή πολέμου στη γειτονιά μας, όπου με αφορμή την βαρβαρότητα του Καντάφι, στήνονται επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια του ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή μάλιστα και της χώρας μας».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως: «Πρόκειται για επιλογές εξαιρετικά επικίνδυνες που μπορούν, να οδηγήσουν εύκολα σε γενικευμένους πολέμους που όχι μόνο δεν θα έχουν στόχο να εδραιώσουν τη λαϊκή κυριαρχία στις χώρες της Μεσογείου, αλλά βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες των εξεγερμένων λαών του αραβικού κόσμου».

Για το θέμα των πυρηνικών ο κ. Τσίπρας είπε ότι «αυτή η συστημική κρίση του υπαρκτού καπιταλισμού, που απειλεί σαν τσουνάμι να σαρώσει κατακτήσεις των εργαζομένων και αφετέρου παρατηρείται η πυρηνική απειλή, στην Ιαπωνία, που 25 χρόνια μετά το καταστροφικό ατύχημα στο Τσερνόμπιλ επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της ασφάλειας των πυρηνικών εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία πληθαίνουν και στην ευρύτερη περιοχή μας».

Από το στόχαστρο του κ. Τσίπρα δεν γλίτωσε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, τον οποίο κατηγόρησε ότι, «στοχοποιεί τη Ριζοσπαστική Αριστερά, για να σωθεί πρώτα ο ίδιος, επειδή τη δυσαρέσκεια δεν τη λαμβάνει μονάχα από τους Αριστερούς, αλλά από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment