• Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020

Tο Κόσοβο εξετάζει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για ένωση με την Αλβανία

Avatar
Peristeri News
Μάιος31/ 2019

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την ένωση του Κοσόβου με την Αλβανία, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίσει να το απομονώνει, εξετάζει ο πρόεδρος της χώρας, Χασίμ Θάτσι, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο το τηλεοπτικό δίκτυο Dukagjinit.

«Αν η Ε.Ε. συνεχίσει να απομονώνει το Κόσοβο, θα εξετασθεί η δυνατότητα θεσμικών ενεργειών ή δημοψηφίσματος για την ένωση με την Αλβανία. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό μέσω κοινοβουλευτικών αποφάσεων είτε μέσω δημοψηφισμάτων στο Κόσοβο και την Αλβανία, αλλά περιλαμβάνοντας και το Πρέσεβο, την Μεντβέσκα και το Μπουγιάνοβιτς. Αν Η Ε.Ε. δεν επιθυμεί να αναγνωρίσει δύο αλβανικά κράτη με δύο σημαίες, ας δεχθούν μόνο τη μία σημαία», δήλωσε ο Θάτσι στο τηλεοπτικό δίκτυο Dukagjinit.

Ο Χασίμ Θάτσι εξέφρασε την άποψη ότι αυτή η ιδέα «θα αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια», ενώ διευκρίνισε ότι με τη λέξη «απομόνωση» που χρησιμοποίησε υπονοούσε «την παρατεταμένη διαδικασία που αφορά την απλούστευση των διαδικασιών χορήγησης βίζας», στους Κοσοβάρους από την Ε.Ε.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ, TASS