Δοκιμάστε πεντανόστιμα τορτελίνια από τα χέρια σας.
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
- μισή κούπα νερό
Για τη γέμιση
- 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
- 3 κουταλιές της σούπας ρεγκάτο
- 6-7 φέτες γαλοπούλα
- 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- ελάχιστο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το νερό μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
4. Γυρίζουμε στη ζύμη των μακαρονιών. Προσέξτε ώστε να μη βγεί πολύ λεπτό το φύλλο και μας δυσκολέψει στο γέμισμα.
5. Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλα και τα κόβουμε σε κομμάτια ώστε να είναι ευκολοδούλευτα.
6. Με ένα μικρού μεγέθους στρόγγυλο κου-πατ κόψτε τη ζύμη.
7. Αφαιρέστε τα υπολείμματα ζύμης. Όση ζύμη αφαιρείται μπορείτε να την ξαναανοίξετε σε φύλο και να ξανακάνετε την διαδικασία με το κου-πατ.
8. Παίρνετε ένα στρόγγυλο ζύμης και το γεμίζετε με λίγο από τη γέμιση που έχουμε φτιάξει.
9. Έπειτα το διπλώνουμε στα δυο.
10. Κλείνουμε με προσοχή τις άκρες.
11. Μετά ενώνουμε τις άκρες και τις πατάμε ελαφρά για να μην ανοίξουν κατά το βράσιμο.
12. Συνεχίζετε μέχρι να εξαντληθεί όλη η ζύμη. Κάθε φορά που τελειώνετε και ένα το τοποθετήτε σε ταψί ή λαδόκολλα και τα αφήνετε να ξεραθούν. Τώρα είναι έτοιμα να τα βράσατε και να τα συνοδέψετε με τη σάλτσα της αρεσκείας σας.


Συμβουλές:
Εάν δεν έχετε στρόγγυλο κου-πατ, χρησιμοποιήστε το καπάκι από τα βαζάκια των μπαχαρικών που έχει διάμετρο περίπου 4 εκατοστά.
Φτιάξτε τα αρκετά νωρίτερα από την ώρα που θα τα βράσετε ώστε να έχουν περίπου 1.30 ώρα να ξεραθούν.
Καλή όρεξη!