Εντυπωσιάστε τους όλους στο γιορτινό τραπέζι
Όλοι ψάχνουμε μια συνταγή για να στολίσουμε το γιορτινό μας τραπέζι με κάτι χριστουγεννιάτικο. Η παρακάτω συνταγή θα σας δικαιώσει με το παραπάνω, τόσο στην εικόνα αλλά όσο και στην γεύση!
- Υλικά
Για τα brownies
- 1 ανάλατο βούτυρο (227 γρ.) λιωμένο
- 4 αυγά
- 1 – 1½ κούπες ζάχαρη
- 1 κούπα κακάο σκόνη
- 1 ¼ κούπες κοινό αλεύρι
- Καρύδια (αν θέλουμε)
Για την κρέμα:
- ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 220 γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2½ – 3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Μια πρέζα αλάτi
- Εκτέλεση
Για τα brownies
- Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την σκόνη κακάο, το αλεύρι και τελευταία τα καρύδια.
- Ψήνουμε σε ελαφρώς προθερμασμένο φούρνο στους 160º για περίπου 30 – 40 λεπτά, μέχρι να είναι ελαφρώς σφιχτό όταν το αγγίζουμε.
Για την κρέμα
Χρησιμοποιήστε το μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο και το τυρί μασκαρπόνε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Προσθέστε 2-1/2 φλιτζάνια ζάχαρης, μισό φλιτζάνι κάθε φορά και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε περισσότερη ζάχαρη, αν χρειαστεί, ώστε να γίνει πιο γλυκό.
Βάλτε την κρέμα γύρω – γύρω, σαν δαχτυλίδι, πάνω από κάθε brownie. Κόψτε τη βάση της κάθε φράουλας έτσι ώστε να είναι επίπεδη και τοποθετήστε τη ανάποδα σε κάθε brownie, πιέζοντας την ελαφρά για να σταθεροποιηθεί στην θέση της.
Στο τέλος βάλτε λίγη κρέμα στη κορυφή της φράουλας για να ολοκληρώσετε το καπέλο του Άι Βασί

