Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Σύνοδο για την ανάπτυξη και την απασχόληση σχεδιάζει η Ε.Ε.

Οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να διεξαγάγουν μια κατεπείγουσα σύνοδο για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης την 7η Οκτωβρίου, κατόπιν σχετικής πρότασης της Ιταλίας.

Οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να διεξαγάγουν μια κατεπείγουσα σύνοδο για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης την 7η Οκτωβρίου, κατόπιν σχετικής πρότασης της Ιταλίας, σύμφωνα με το σχέδιο απόφασης του σημερινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Τα προηγούμενα σχέδια δεν περιείχαν καμιά αναφορά στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Αντιθέτως, το σημερινό σχέδιο απόφασης αναφέρει: «Τις τελευταίες εβδομάδες οικονομικά δεδομένα επιβεβαίωσαν ότι η ανάκαμψη, ιδίως στην ευρωζώνη, είναι αδύναμη, ο πληθωρισμός εξαιρετικά χαμηλός και η ανεργία απαράδεκτα υψηλή».

Κατά συνέπεια θα διεξαχθεί μια σύνοδος, την οποία θα φιλοξενήσει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι την 7η Οκτωβρίου, η οποία θα επικεντρωθεί «στην απασχόληση, ειδικά στην απασχόληση των νέων, στις επενδύσεις και στην ανάπτυξη», σύμφωνα με το σχέδιο απόφασης.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2026 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Αυξημένα στα 23,6 δισ. ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό το 2025

Peristeri News

Ακρίβεια στα σαρακοστιανά: Έως 21% πάνω τα θαλασσινά

Peristeri News

Leave a Comment